Společnost RegioJet vyjede s vlaky v Ústeckém kraji

Společnost RegioJet se připravuje na zahájení provozu vlaků v Ústeckém kraji, které vyjedou poprvé s celostátní změnou jízdních řádů v neděli 15. 12. 2019 na linkách U5, U7 a U13. Přepravu budou zajišťovat motorové jednotky řady 628, které RegioJet pořídil od německých drah. Cestující budou moci využít v těchto vlacích i bezplatné připojení k internetu. Od prosince roku 2021 to budou nové vícesystémové elektrické jednotky Pesa Elf.eu, které RegioJet kupuje zvlášť pro tratě v Ústeckém kraji, a které již se vyrábí.

Celková hodnota zakázky nových jednotek je více než půl miliardy Kč s tím, že společnost PESA Bydgoszcz SA dodá během druhé poloviny roku 2021 všech sedm souprav tak, aby plné zahájení jejich provozu mohlo proběhnout v souladu se smlouvu mezi RegioJet a Ústeckým krajem od změny jízdního řádu v prosinci 2021.

Vlaky RegioJet budou na území Ústeckého kraje poprvé v zelené barvě se žlutým prvkem (oproti tradičnímu celožlutému zbarvení vlaků RegioJet). Je to z důvodu toho, že spoje RegioJet budou jezdit na objednávku Ústeckého kraje a jsou součástí také integrovaného dopravního systému Ústeckého kraje. Proto bude ve vlacích platit také tarif Dopravy Ústeckého kraje, kdy cestující budou moci na jednu jízdenku cestovat například vlakem RegioJet a následně pokračovat MHD nebo jiným dopravním prostředkem v rámci Dopravy Ústeckého kraje. Jízdenky tak budou dostupné na tradičních předprodejních místech, kde se prodávají jízdní doklady DÚK.

Podle informací má společnost RegioJet již většinu zaměstnanců a aktuálně ještě probíhá nábor strojvedoucích pro nástupní místo Most a také nábor průvodčích.

Podpis smlouvy zástupců společnosti RegioJet a PESA Bydgoszcz SA, 7.3.2019.

Dopraváček, zdroj: RegioJet

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading