100 autobusů od Solarisu poputuje do estonského Tallinnu

Do hlavního města Estonska poputuje pro dopravní společnost Tallinna Linnatranspordi 100 městských autobusů na CNG od společnosti Solaris. Zakázka v hodnotě 27 milionů EUR bude plněna od září do listopadu roku 2020. Bude se jednat o 40 kloubových autobusů Solaris Urbino 18 a 60 vozů Solaris Urbino 12. Solarisy nejsou ve městě žádnou novinkou, cestující zde již vozí více než 50 trolejbusů Trollino.

Foto: Solaris -zleva: Deniss Boroditš (CEO, TLT), Javier Calleja (CEO, Solaris Bus & Coach S.A.).

Nové autobusy budou mít motor o výkonu 239 kW s funkcí tzv. studeného startu, která usnadňuje startování při nízkých teplotách. Nádrže na CNG o objemu 315 litrů budou umístěny v přední části střechy vozidel. Klimatizované vozy budou vybaveny USB zásuvkami mezi sedadly v každé řadě, informačním systémem s interním a externím hlasovým oznamováním zastávek a monitorovacím systémem CCTV.  Celkem autobus Solaris Urbino 12 pojme více než 80 cestujících, z toho 31 sedících a Urbino 18 uveze až 150 osob, 41 sedících.

Díky této zakázce se Estonsko stane 14. evropskou zemí, do které výrobce z Bolechowo dodá své autobusy na stlačený zemní plyn.

Dopraváček, zdroj: Solaris

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading