Za uplynulý rok 2019 přepravila společnost FlixBus 62 milionů cestujících

Za uplynulý rok 2019 společnost globálně přepravila 62 milionů cestujících, což je 37% nárůst objemu přepravy oproti roku 2018. Cestující ve 30 zemích napříč 2 500 destinacemi,  mohou využít služeb zelených autobusů FlixBus, vlaků FlixTrain a přepravu pod hlavičkou společností Kamil Koç a Eurolines. Nabídka vlakových spojení FlixTrain roste nejen v Německu, v roce 2020 společnost plánuje vypravit první zelené vlaky i na švédských kolejích.

Během sedmi let se nám podařilo stát se poskytovatelem s nejrozsáhlejší sítí autobusových spojů na světě. Naše nabídka aktuálně čítá více než 400 tisíc spojů denně do tisíců destinací,“ uvádí André Schwämmlein, zakladatel a CEO společnosti FlixMobility. „Jsem velmi hrdý na to, že nabízíme dostupnou, technologicky vyspělou a udržitelnou mobilitu mnoha milionům lidí na světě, současně s vědomím, že ve většině zemí je dálkový autobus tím nejšetrnějším dopravním prostředkem vůči klimatu. Je skvělé stát v čele technologického vývoje a pokroku, který přináší výhody lidem i planetě.“

3,5 milionu cestujících a 63 zastávek v České republice

Za minulý rok FlixBus v Česku a mezi ČR a zahraničím přepravil 3,5 milionu cestujících, což je meziroční nárůst o 30 procent. Zelené autobusy aktuálně staví na šedesátce zastávek ve větších i regionálních městech a autobusové nádraží Praha Florenc se řadí mezi jeden z nejvytíženějších dopravních uzlů v evropské síti FlixBusu.

Rozšiřování nabídky dostupných spojů a zpřístupnění pohodlné přepravy ještě více lidem je pro nás dlouhodobou prioritou. Kromě nových zahraničních destinací na přímém spoji z Česka jsme v loňském roce propojili i česká regionální města se zahraničím. Patří zde například spojení Hradce Králové a Náchoda s polskými metropolemi Katovice a Krakov, Zlín se Žilinou nebo Mnichovem a Strakonice a Vimperk s významnými centry v Rakousku, Německu a Polsku,“ uvádí ředitel společnosti FlixBus v České republice Pavel Prouza.

Mezi nové zahraniční destinace dostupné na přímém spoji z Česka FlixBus v roce 2019 přidal například Oděsu, Umaň a Lvov na Ukrajině, Sarajevo a Visoko v Bosně a Hercegovině, Rotterdam v Nizozemsku, Antverpy v Belgii nebo německá města Koblenz, Mohuč a Fürth.

„Naši zákazníci se mají na co těšit i v roce 2020. Během jara postupně přidáme sezónní nabídku spojů na jih Evropy. Chceme otevřít další přímá spojení z Prahy například do Španělska, Francie, Švýcarska, Velké Británie nebo Nizozemska. Pracovat budeme i na dalším propojení českých regionů s evropskými velkoměsty,“ dodává Prouza.

Mezinárodní expanze na další kontinenty a nové možnosti přepravy

Zajímavé novinky se v uplynulém roce odehrály i na mezinárodním poli. Ještě před koncem roku 2019 se FlixBus dostal východněji, než kdykoliv předtím – vstoupil na Ukrajinu a získal tureckou jedničku autobusového dopravce Kamil Koç. Také v USA došlo v loňském roce k mnoha regionálním expanzím zejména ve státech Florida, New York, Oregon, Texas a Washington. Pro evropský trh byla významnou akvizice dálkových autobusových služeb Eurolines, která ještě více rozšířila dosah a nabídku společnosti FlixMobility.

Dopraváček, zdroj: FlixBus

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading