Do Ostravy dodá Solaris do roka 37 autobusů Solaris Urbino 18 CNG

Na základě smlouvy podepsané mezi společností Solaris Bus & Coach SA a Dopravním podnikem Ostrava bude dodáno do Ostravy 37 nejmodernějších autobusů Solaris Urbino 18 CNG.

V souladu s podmínkami smlouvy podepsané na začátku ledna budou kloubové autobusy předány do 12 měsíců. Celková hodnota zakázky pokrývající také pětiletou záruční dobu na vozidla je 13 milionů EUR.

Srdcem nových vozidel bude motor o výkonu 239 kW, který bude jako palivo používat stlačený zemní plyn (CNG). Motor bude podporovat funkci studeného startu, což znamená, že usnadňuje zapalování při velmi nízkých venkovních teplotách. Hnací ústrojí bude doplněno automatickou převodovkou zajišťující optimální pohodlí při cestování pro řidiče a cestující. Na střechu vozidla bude umístěno 5 nádrží obsahujících stlačený zemní plyn (CNG). Jejich celková kapacita bude činit 1875 litrů.

I přes označení dvou prostor pro invalidní vozíky je ve vozech 42 sedadel, z nichž 17 je přístupných z nízkého podlaží. Pro účinnou výměnu cestujících na autobusových zastávkách bylo rozhodnuto, že bude použito uspořádání dveří sestávající ze čtyř dvoukřídlých dveří (2 + 2 + 2 + 2). Komfort cestujících bude zajištěn mimo jiné klimatizací celého vozidla, USB porty, díky nimž budou cestující moci dobíjet své mobilní zařízení, chybět nebude připojení Wi-Fi.

Na žádost zadavatele použije polský výrobce také řadu řešení, která zvýší bezpečnost osob na palubě autobusu. Systém detekce a hašení požáru nainstalovaný v motorovém prostoru, uzavřenou kabinu řidiče a systém video dohledu s kamerami monitorujícími dveřní oblasti, šest kamer otočených do prostoru pro cestující, stejně jako přední a zadní kamery

Obyvatelé Ostravy jsou dobře obeznámeni s vozidly polského výrobce. Po dokončení poslední objednávky bude mít české město téměř 400 z nich. Převážnou část tvoří ekologické autobusy na stlačený zemní plyn (CNG) a trolejbusy s nulovými emisemi. tiskové zprávy

Solaris Bus & Coach SA

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading