V Brně spustili webové stránky mapující průběh stavby tramvajové trati k Univerzitnímu kampusu

Dopravní podnik města Brna spustil web informující o stavbě tramvajové trati k Univerzitnímu kampusu, které bude zprovozněna do konce roku 2022. Trať v délce 912 metrů vyroste mezi městskými částmi Starý Lískovec a Bohunice. Náklady na stavbu jsou 1,4 mld. Kč, 85 % z částky pokryje dotace.

Na webových stránkách www.salinounakampus.dpmb.cz najdou zájemci aktualizované informace o stavbě, dopravní omezení a fotografie. Zájemci mají možnost prostřednictvím webu pokládat i konkrétní dotazy.

„Jedná se o velkou stavbu, která může vyvolat řadu otázek, jsme připraveni na ně veřejnosti odpovídat,“ uvedl generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek.

Dopravní podnik spustil i facebookové stránky stavby Šalinou na Kampus, kde budou také zveřejňovány aktuální fotografie s popsaným postupem prací.

„Chceme, aby měli lidé, kteří v oblasti bydlí nebo pracují, možnost rychle a jednoduše získat informace, které potřebují. Proto jsme s dopravním podnikem hledali cestu, jak je Brňanům poskytnout. Spuštěné webové stránky tuto funkci přehledně plní,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Dopraváček, zdroj: DPMB

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading