V Brně budou od úterý 24.3.2020 jezdit tramvaje podle prázdninových jízdních řádů.

Tramvajové linky v Brně budou od úterý 24. března 2020 jezdit podle prázdninových jízdních řádů. Dopravní podnik města Brna tak zavádí opatření, které už od minulého týdne platí u autobusových a trolejbusových linek.

Obsazenost spojů se ve špičkách pohybuje okolo 20 procent, mimo špičky je ještě nižší. Stále však chceme udržet komfortní a bezpečné cestování, prodloužení intervalů mezi spoji proto částečně vyrovnáme nasazováním většího počtu velkokapacitních vozidel a souprav, tak aby kolem sebe měli cestující dostatek prostoru,“ uvedl generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek.

Dopravní podnik také dál pokračuje v opatřeních týkajících se očisty vozů. Kromě každodenní dezinfekce všech vozů po příjezdu do vozoven provádí jejich očistu na konečných zastávkách i sedm stálých a jedna mobilní četa. Pracovníci se zaměřují na madla a rukojeti, části, se kterými přijdou cestující do kontaktu. Cílem opatření je, aby každý vůz prošel čistěním dvakrát denně.

Pro rozvoz potravin a pomoc seniorům, které organizuje Magistrát města Brna, dopravní podnik dává k dispozici čtyři vozy běžně sloužící pro službu Senior bus a také dvacítku řidičů. „Jsem velmi rád, že se můžeme do této iniciativy zapojit a těm, kteří to nejvíce potřebují, pomoci,“ dodal Havránek.

DPMB

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading