Od 3. dubna 2020 sníží Středočeský kraj počet spojů na železnici

Krizový štáb Středočeského kraje dnes rozhodl o přijetí mimořádného opatření pro snížení počtů spojů a posilových vozů na území Středočeského kraje. Toto opatření bude platit od 3. dubna 2020.

Podle informací budou ve špičkách pracovních dnů nově na příměstských radiálních tratích do/z Prahy ve směrech Český Brod, Řevnice, Lysá nad Labem – Milovice zrušeny vložené posilové vlaky (15minutový interval je prodloužen na interval 30 minut). Na příměstských radiálních tratích do/z Prahy ve všech směrech bude omezen večerní provoz v zásadě na 60-ti minutový interval; rozjezdy z odpolední směny jsou nadále zachovány.

V regionu dále dochází ke zrušení jednotlivých vlaků, zejména vlaků sloužících primárně pro přepravu školní frekvence, příp. vložených vlaků v podvečerních a večerních hodinách (např. v úseku Kolín – Uhlířské Janovice na trati 014, Poříčany – Nymburk na trati 060, v úseku Rožďalovice – Nymburk na trati 061, Neratovice – Kralupy nad Vltavou na trati 092, v úseku Kolín – Kutná Hora na trati 230). Na dalších tratích dochází k minimálním změnám.

K zavedení snížení spojů se Středočeský kraj rozhodl po zvážení všech aspektů, tedy obsazenosti jednotlivých spojů s ohledem na útlum výroby, zajištění dopravy do a ze zaměstnání, zajištění dostupnosti občanů Středočeského kraje k lékaři, do lékáren atd. Jedná se v podstatě o kombinaci víkendového provozu a provozu v pracovních dnech. Cílem je efektivita v zajištění železniční dopravy v této době a zároveň přiměřená dostupnost vlakové dopravy ve Středočeském kraji pro občany,“ říká radní pro oblast dopravy František Petrtýl.

Dopraváček, zdroj: Středočeský kraj

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading