Solaris dodá do Barcelony 14 elektrických autobusů Urbino 18

Největší provozovatel veřejné dopravy v Barceloně, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), objednal 14 elektrických autobusů Solaris Urbino 18. Právě Barcelona je jedním z prvních měst, kde se na ulicích objevily elektrické autobusy Urbino ve verzi 18 metrů (pět jich bylo dodáno již v roce 2015).

Vozidla budou vybavena vysokovýkonnými bateriemi Solaris o celkové kapacitě 145 kWh, která budou nabíjeny sběračem o výkonu 500 kW umožňující rychlé nabíjení. Vozidla budou poháněna centrálním trakčním motorem o výkonu 240 kW.

Účinný systém klimatizace zajistí pohodlnou jízdu pro řidiče a cestující v horkých dnech. Řidiči budou mít k dispozici místo bočních zrcátek kamery, které zajišťují lepší viditelnost nejen za jasného slunečního světla, ale také za deště nebo v noci. Všechna objednaná vozidla budou také vybavena zařízením Mobileye Shield + minimalizující riziko střetu s chodci nebo cyklisty. Systém inteligentních kamer sleduje blízké okolí vozidla a řidič je upozorněn na potenciální nebezpečí zvukovými a vizuálními signály.

První autobusy od polského výrobce dorazily do Barcelony již v roce 2014.

Foto: Solaris Bus & Coach S.A.

Dopraváček, zdroj: Solaris Bus & Coach S.A.

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading