Solaris představí v letošním roce patnáctimetrovou verzi elektrobusu

V letošním roce plánuje společnost Solaris představit nový elektrobus  i v patnáctimetrové verzi. První dvě vyrobená elektrická vozidla budou určena pro Skandinávské země. Z tohoto důvodu budou vybaveny speciálními řešeními, která odpovídají tzv. Skandinávskému balíčku (to zahrnuje mimo jiné zvláštní řešení zajišťující tepelný komfort ve vozidle, osvětlení nebo typ sedadel pro cestující).

 „Jsem přesvědčen, že náš nejnovější design bude reakcí na potřeby evropských dopravců v tomto segmentu. Premiéra autobusu je naplánována na letošní rok, “oznámil Petros Spinaris, viceprezident společnosti Solaris.

První dvě předsériová vozidla budou vybavena 6 bateriemi o celkové kapacitě přes 470 kWh. Dvě budou namontovány na střechu, zatímco čtyři budou umístěny v zadní části autobusu. Baterie v tomto modelu lze dobíjet pomocí plug-inu nebo na žádost zákazníka také pomocí sběrače.

I když stavíme nový model nízkopodlažního elektrického autobusu, zejména s ohledem na skandinávské trhy, naši nabídku tohoto vozidla určitě neomezíme pouze na tyto země. Bude k dispozici všem provozovatelům, kteří hledají třínápravový LE autobus pro městskou a meziměstskou dopravu. Bude to také alternativa s nulovými emisemi v této třídě pro autobusy poháněné CNG, “říká Petros Spinaris, viceprezident společnosti Solaris, o novém produktu.

Samotná konstrukce třínápravového autobusu o délce 15 metrů není pro společnost Solaris žádnou novinkou. Svá první třínápravová vozidla vyrobil již v roce 1999 a dodal zákazníkům téměř 1300 těchto autobusů. Jednalo se však o modely naftové nebo CNG.

Dopraváček, zdroj: Solaris

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading