DPP opět umožní od pondělí nástup předními dveřmi na všech městských autobusových i tramvajových linkách

Dopravní podnik hl. m. Prahy od pondělí 8. června 2020 obnoví standardní režim odbavování cestujících na všech městských autobusových i tramvajových linkách. Cestující budou moci do vozidel opět nastupovat také předními dveřmi a uvolní se pro ně doposud zablokované přední řady sedadel. Do původního stavu před pandemií se vrací i otevírání dveří. Řidiči je nebudou automaticky otevírat v každé zastávce, cestující si pro výstup či nástup a otevření dveří musí opět zmáčknout příslušné tlačítko.

DPP od 8. června 2020 navíc obnoví večerní provoz autobusových linek č. 149, 150, 170 a 176. I nadále platí povinnost cestujících mít zakrytý nos i ústa během celého pobytu v prostorách MHD.

Z původních mimořádných opatření souvisejících s pandemií covid-19 tak zůstává v platnosti zrušení doplňkového prodeje jízdenek u řidiče na městských autobusových linkách a povinnost cestujících mít během celého pobytu ve všech prostorách MHD zakrytý nos i ústa.

Ukončení režimu centrálního otevírání všech dveří na každé zastávce navazuje na uvolnění opatření zavedených v souvislosti s pandemií covid-19 a současně zohledňuje postupný nárůst venkovních teplot. Dosavadní doporučený režim otevřených oken a automatického otevírání všech dveří totiž značně snižuje účinky běžící klimatizace, která pak nestačí ochlazovat vnitřní prostor vozidel. Při nástupu či výstupu si cestující v autobusech i tramvajích budou muset pro otevření dveří od 8. června 2020 opět zmáčknout tlačítko tak, jak byli zvyklí před pandemií covid-19. V metru zůstane automatické otevírání dveří ve všech stanicích zatím zachováno.

DPP

1 komentář: „DPP opět umožní od pondělí nástup předními dveřmi na všech městských autobusových i tramvajových linkách

  • So 6. 6. 2020 (10:53)
    Permalink

    To ovšem všichni dopravci, ne jen DPP… Stejně tak prodloužení provozu do půlnoci u ostatních proběhlo už před 2 týdny.

    Reagovat

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading