Švédský dopravce Vy Buss AB pořídil 40 nových autobusů Solaris CNG

Švédský dopravce Vy Buss AB  začal provozovat v Gävle 40 nových autobusů Solaris Urbino CNG. Dceřiná společnost Solaris Sweden, která zastupuje polského výrobce ve Švédsku, podepsala smlouvu s dopravcem na dodání nových autobusů v březnu roku 2019. Celkem bylo předáno 24 autobusů Solaris Urbino 12 CNG a 16 kloubových Urbino 18 CNG.

„Jsme velmi rádi, že naše nejnovější vozidla jsme mohli předat společnosti Vy Buss AB . V Gävle začalo jezdit 40 ekologických, bezpečných a pohodlných autobusů CNG. V roce 2021 bude následovat osm dalších elektrických autobusů Urbino. Vy Buss AB investuje do elektrických bezemisních pohonů a jsme potěšeni, že se do toho zapojíme, sdílíme své zkušenosti a znalosti, „řekl Klaus Hansen, generální ředitel společnosti Solaris Sweden AB.

Foto: Solaris Bus & Coach SA

Polský výrobce ještě v posledním čtvrtletí roku 2021 dodá tomuto dopravci 8 vozidel Solaris Urbino 12 electric,  s plánem uvedení do provozu v lednu 2022.

Spolupráce mezi Solarisem a provozovateli dopravy ve Švédsku sahá až do roku 2003. Od té doby společnost Solaris dodala do Švédska přes 600 vozidel, z nichž převážná většina jsou vozidla s nízkými nebo nulovými emisemi.

Dopraváček, zdroj: Solaris Bus & Coach SA

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading