Volvo dodá do Santiago de Chile 200 kloubových autobusů Volvo B8RLE

Provozovatel veřejné dopravy Subus zadal objednávku na 200 kloubových autobusů Volvo B8RLE. To znamená, že po nových vozech, které budou dodány během druhého čtvrtletí letošního roku, zde bude jezdit celkem 2850 autobusů Volvo.

Nové kloubové autobusy, které pojmou až 180 cestujících, budou součástí hromadného dopravního systému RED v Santiagu, který přepraví téměř 6,1 milionu cestujících denně.

„Dodáváme autobusy a inovativní řešení do sítě veřejné dopravy v Santiagu od té doby, co byl systém integrován. S našimi nejnovějšími vysoce moderními kloubovými autobusy pokračujeme ve zvyšování efektivity a přitažlivosti veřejné dopravy,“ říká Alexandre Selski, Strategic Sales Ředitel společnosti Volvo Buses v Latinské Americe.

Nové kloubové autobusy Volvo B8RLE Euro VI byly specifikovány tak, aby splňovaly požadavky Santiaga na nízké emise a vysokou bezpečnost. Jsou vybaveny systémem Zone Management, který automaticky omezuje rychlost vozidla, dále elektronicky řízenými kotoučovými brzdami, systémem Volvo Fleet Management System a I-Coaching, což řidiči pomáhá řídit bezpečně i ekonomicky. Podvozek těchto autobusů je postaven ve Švédsku a karoserie je postavena společností Marcopolo v Kolumbii.

Dopraváček, zdroj: Volvo

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading