V Tatrách budou v roce 2021 jezdit po zrekonstruované ozubnicové trati nové hybridní jednotky

Na zubačku mezi Štrbou a Štrbským plesem pořídí Železniční společnost Slovensko pět nových hybridních ozubnicových jednotek a jednu multifunkční lokomotivu. Nové jednotky budou moci jezdit na ozubnicové i na trati Tatranské elektrické železnice.

Během probíhající sedmiměsíční výluky (od 6. 7. 2020 do 6. 2. 2021) mohou cestující využívat náhradní autobusovou dopravu.

Původní elektrická jednotka

Jsme si vědomi, že toto omezení způsobí v této letní a nadcházející zimní sezóně návštěvníkům Tater komplikace, ale z dlouhodobého hlediska je tato oprava potřebná pro zajištění vyšší kapacity tratě a bezporuchového provozu našich nových švýcarských hybridních jednotek, které zde budeme postupně nasazovat,“ řekl Filip Hlubočky, předseda představenstva a generální ředitel ZSSK.

Podle zveřejněných informací společnosti ZSSK  budou nové jednotky vybaveny moderními bezpečnostními a informačními systémy, díky čemuž budou mít cestující k dispozici informace o trase a aktuální poloze vlaku či označení a směřování jednotlivých vozidel. Součástí bude kamerový systém a díky systému na anonymní počítání osob bude mít ZSSK detailní informace o počtech cestujících, kteří projdou nástupními dveřmi. Samozřejmostí bude klimatizace, elektrické zásuvky či Wi-Fi připojení na internet a chybět nebude prostor na odkládání kol, lyží, snowboardů a kočárků. Ozubnicové jednotky budou mít bezbariérový vstup a vyčleněné prostory pro imobilní cestující.

Původní elektrická jednotka

Dopraváček / Martin Dufek, zdroj: ZSSK

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading