České dráhy obnovují provoz nočních vlaků do Polska

Po téměř čtyřměsíční přestávce vyvolané epidemií COVID-19 České dráhy ve spolupráci se svými zahraničními partnery postupně obnoví noční vlaky do Polska.

Do provozu se postupně od 16. července vrátí spoje IC 407 / 406 Chopin a nightjet 456 / 457, ve kterých jsou pravidelně řazené přímé vozy mezi středoevropskými metropolemi. Jako první budou moci cestující využít už od noci ze 16. na 17. července spoj z Prahy přes Bohumín do Krakova. Noční spoje s přímými ubytovacími vozy z Varšavy do Prahy, Budapešti a Vídně pojedou od noci z pátku na sobotu 17. / 18. července, v opačném směru pak od noci 18. / 19. července.

Noční vlaky a v nich řazené přímé ubytovací vozy mezi středoevropskými metropolemi budou obnovené postupně od 16. do 18. července:

Vlak IC 406 Chopin Bohumín – Krakov / Varšava

Tento vlak pojede od 17. července, první dvě noci ale bude zajištěn ve zkrácené trase Bohumín – Krakov, tj. nepojede v úseku Krakov – Varšava. V tomto vlaku bude řazený přímý lůžkový vůz a vůz 2. třídy k sezení v relaci Praha – Krakov.

Od 19. července pojede tento vlak z Bohumína až do Varšavy. Počínaje nocí 18. / 19. července tak pojedou přímé vozy z Prahy přes Bohumín a Krakov do Varšavy i přímé vozy z Budapešti a Vídně přes Břeclav a Bohumín do Varšavy.

Vlak IC 407 Chopin Varšava – Bohumín

Provoz tohoto vlaku bude zahájen od noci 17. / 18. července, a to v celém v úseku Varšava – Krakov – Bohumín. Od této noci tak pojedou přímé vozy z Varšavy přes Krakov a Bohumín do Prahy i z Varšavy přes Bohumín a Břeclav do Budapešti a Vídně.

Vlak NJ 456 Vídeň – Břeclav Bohumín – Berlín

Provoz tohoto vlaku bude zajištěn od noci 16. / 17. července dle původního jízdního řádu. Od noci 18. / 19. července pojedou přímé vozy z Vídně a Budapešti přes Břeclav a Bohumín do Varšavy.

Vlak NJ 457 Berlín – Bohumín – Břeclav – Vídeň

Provoz tohoto vlaku bude zajištěn od noci 17. / 18. července dle původního jízdního řádu. Od této noci pojedou přímé vozy z Varšavy přes Bohumín a Břeclav do Vídně a Budapešti.

ČD

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading