MHD ve Frýdku-Místku má 15 nových autobusů SOR NSG 12

Společnost ČSAD Frýdek-Místek pořídila pro MHD Frýdek-Místek patnáct nových autobusů s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG), které nahradí stávající naftové vozy.  Slavnostní představení vozidel proběhlo v pátek 24. července 2020 na Zámeckém náměstí ve Frýdku-Místku.

Vozidla jsou vybavena celovozovou klimatizací, protiskluzovou podlahou, USB porty pro nabíjení drobné elektroniky a mají tmavě tónovaná boční okna pro eliminaci přímých slunečních paprsků. Autobusy nabídnou cestujícím 33 míst k sezení a 68 ke stání.

Pro nevidomé cestující vozidla disponují povelovým přijímačem. Každé z vozidel pohání řadový šestiválec o objemu 7,8 litru a výkonu 213 kW s pohonem na stlačený zemní plyn. O rozvod hnací síly se stará automatická šestistupňová převodovka.

Na nových autobusech je také logo města s doplňkovým grafickým rastrem v modrobílé barvě. Vizuální identitu města tak vozidla budou šířit i do okolních obcí, do kterých v rámci městské hromadné dopravy zajíždějí.

Společnost ČSAD nám nabídla možnost obrendovat autobusy podle našich představ. Rozhodli jsme se, že na nich bude vyobrazeno logo města s doplňkovým grafickým rastrem v modrobílé barvě. Posílíme tak vizuální identitu města. Autobusy ponesou naši značku a budou ji šířit i do okolních obcí, do kterých v rámci městské hromadné dopravy zajíždějí,“ vysvětlil nový vzhled vozidel náměstek primátora Karel Deutscher.

Podle informací společnosti celkové náklady na projekt přesahují 96 milionů Kč, finanční podpora EU pokrývá 81 727 500 Kč.

Dopraváček / Martin Dufek, zdroj a foto: Magistrát města Frýdku-Místku  a ČSAD Frýdek-Místek

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading