Brněnský dopravní podnik pořizuje nové autobusy SOR NS 12 za 102 milionů korun

Dopravní podnik města Brna obdržel osm nových autobusů SOR typu NS 12. Dalších dvanáct vozů dorazí do konce září. Za nové autobusy DPMB zaplatil 102 milionů korun. Spolu s kloubovými vozy SOLARIS v Brně za letošní léto přibude celkem 40 nových klimatizovaných autobusů.

Kromě celovozové klimatizace cestující potěší i USB nabíječky a celočalouněná sedadla pro zajištění většího pohodlí. Dalšími plusy vozů jsou širokoúhlé LCD monitory, systém RIS 2 nebo vyhřívaná čelní skla. Vozy mají kapacitu 105 cestujících.

Autobusy SOR typu NS 12 splňují naše požadavky na moderní, funkční a pohodlné vozy. V letošním roce jich pořizujeme dvacet, pokud se v provozu osvědčí, rámcová smlouva nám umožňuje nakoupit do roku 2022 dalších až 31 vozů,“ uvedl generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek a doplňuje „Nové autobusy SOR nahradí starší vozy Karosa B 931 a Citelis, které budeme postupně vyřazovat. V provozu je budeme nasazovat na linkách, které jsou vypravovány z vozovky Medlánky, což jsou 41, 43, 52, 54, 57, 67, 70 a 71.“

Dopravní podnik města Brna provozuje 320 autobusů. Po dodávce zbývajících vozů SOR bude 300 z nich nízkopodlažních, což je 94 procent.

Dopraváček / Martin Dufek, zdroj: DPMB

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading