ZSSK během Evropského týdne mobility poskytne cestujícím poloviční jízdné i bezplatnou přepravu kola

Evropský týden mobility se koná každý rok od 16. do 22. září s cílem povzbudit samosprávy, aby zavedly a podporovaly opatření udržitelné městské mobility a vyzvali své obyvatele využívat alternativní způsoby přepravy. Tématem ročníku 2020 je „Čistší doprava pro všechny!“, která odráží současný problém se škodlivými emisemi a vybízí na důležitost ekologického cestování.

ZSSK se do kampaně zapojuje již od roku 2017 a ani tento nebude výjimkou. Od 16. 9. do 22. 9. 2020 opět poskytne cestujícím poloviční jízdné v 2. vozové třídě a nově i bezplatnou přepravu kola. Mimořádné slevy budou platit ve vnitrostátních úsecích vlaků kategorie Os a REX.

V uplynulém roce s námi cestovalo 77 milionů lidí a spolu jsme ušetřili tolik CO2, kolik ročně spotřebují národní parky Slovenský ráj a Malá Fatra dohromady. Železniční doprava stále představuje nejekologičtější alternativu cestování. Vyměnit auto za vlak je vždy správným rozhodnutím a ten rozdíl je z pohledu produkce CO2 skutečně markantní. Proto je pro nás přirozené znovu se zapojit do kampaně, která se snaží bojovat za nulové emise, „uvedl Filip Hlubočky, předseda představenstva a generální ředitel ZSSK.

Kampaň postupně oslovuje stále více samospráv, organizací, škol i soukromých společností. Zvýšený zájem se potvrzuje každý rok, jen v minulém roce se zapojilo 3134 měst z 50 zemí a mezi nimi bylo až 58 měst a obcí ze Slovenska, se kterými spolupracovalo množství partnerských organizací.

ZSSK

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading