Zaměstnanci DP v Hradci Králové se mohou těšit na nové uniformy

Více než 250 zaměstnanců Dopravního podniku města Hradce Králové vymění staré uniformy za nové. Nové uniformy, které mají celkem 11 oděvních součástí, nahradí stávající, které už jsou vzhledově i materiálově nevyhovující. Za přestrojení zaměstnanců dopravní podnik zaplatí celkem 3,4 mil korun.

Stejnokrojové součástky, resp. různé varianty stejnokrojů, kdy celková hodnota „prvního vystrojení“ se pohybuje okolo 12 tis. Kč, byly testovány ve zkušebním provozu již v loňském roce. Dopravní podnik města Hradce Králové tehdy vybral třináct řidičů a řidiček, kteří byli od samého počátku součástí́ pracovní skupiny vedení společnosti, které se novými stejnokroji zabývala. Na přelomu října a listopadu 2020 probíhalo pak zkoušení a odběry měr.

V samotném poptávkovém řízení se také například hodnotily užitné vlastnosti odpovídající trendům současného odívání, použití lehkých, prodyšných a nemačkavých materiálů, vhodnost pro všechny věkové i hmotnostní váhové kategorie, moderní vzhled a snadná udržovatelnost oděvů.

Chceme, aby se naši řidiči cítili dobře, i proto, že jejich pohoda je významnou složkou všech možných opatření podporujících bezpečnost městské hromadné dopravy,“ řekl Zdeněk Abraham, předseda představenstva Dopravního podniku města Hradce Králové.

Vybraným dodavatelem je společnost ILLA & Partners s.r.o. z Prahy, která vyhrála poptávkové řízení a nahradila původního dodavatele, společnost Xena Bohemia, a.s.

Dopraváček / Martin Dufek, zdroj a foto: DPmHK

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading