Pražská víkendová výluka tramvají na Vinohradech

V pátek večer skončila výluka v Chotkově ulici, a tak se na svou trasu vrátila páteřní linka 22. Ne však na dlouho, ve své stálé trase vydrží pouze přes víkend. Následovat totiž od nedělního pozdního večera bude výluka v Jugoslávské ulici, na Náměstí Míru a ve Francouzské (trať od Blanické k I. P. Pavlova).

Před započetím uvedené výluky ale přišla na řadu víkendová údržba trati v Korunní. Ta si vyžádala změnu zdejších linek 10 a 16. Linka 16 je od Lehovce zkrácena na Floru, odkud pokračuje jako linka 15 na Kotlářku. Linka 10 je z Flory směrem do centra odkloněna Vinohradskou třídou a ukončena na Náměstí Bratří Synků. Zavedena je náhradní linka 36, která jezdí z Řep (krátké spoje z Kotlářky) přes I. P. Pavlova na Zvonařku.

Po dobu natáčení nové české komedie režisérky Ireny Pavláskové s názvem Vánoční příběh, které se konalo na Zvonařce, byla v sobotu 6. března výluková linka číslo 36 odkloněna do Nuslí.

Vůz 9279 na výlukové lince číslo 36 v Nuslích dne 6.3.2021

Sobotní práce spočívaly v opravách obou napojení Korunní třídy na okolní tratě, tedy na křižovatce Jičínské s Vinohradskou

Na samotné Korunní třídě pak probíhala běžná údržba spočívající v broušení kolejnic

Práce probíhaly i na křižovatce Francouzské a Blanické

Dopraváček / Martin Dufek a Lukáš Julínek

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading