V Ostravě vyjedou v sobotu patrové autobusy na vyhlídkovou linku 88

Doubledeckery budou od první červnové soboty pravidelně o víkendech a svátcích propojovat Dolní oblast Vítkovice a Zoo Ostrava. První spoj slavnostně vyjede z DOVu v sobotu 5. června 2021 ráno za účasti ředitelů DPO, DOV, Zoo Ostrava i primátora města Ostravy.

„Vyhlídková linka číslo 88 bude provozována pravidelně v intervalu 30 minut po celý den o sobotách, nedělích a státních svátcích ČR a do budoucna také o polských státních svátcích. Primárně na ni budou nasazovány oba doubledeckery Scania UNVI Urbis DD s pohonem na CNG, které má DPO ve svém vozovém parku. Trasa linky 88 bude mít několik zastávek. Ostravané budou moci na okružní jízdu doubledeckerem nastoupit například na dvou nově zřízených zastávkách: „Svět techniky“, umístěné naproti Velkého Světa Techniky, a „Bolt tower“, umístěné u stejnojmenné vyhlídkové věže v areálu DOV. Pro nástup i výstup budou ale moci využívat i další dobře známé ostravské zastávky Stodolní, Zoo, nebo Konzervatoř,“ uvádí DPO na svých webových stránkách.

Obrovská radost. Tak bych vystihl naše emoce z toho, že doubledeckery můžeme konečně plně nabídnout všem Ostravanům právě tam, kde bude jejich potenciál využit na maximum. Jejich loňské představení doprovázela epidemie koronaviru, která měla vliv i na jejich nasazení do provozu. Dnes je epidemie na ústupu, tak doufáme, že díky netradičnímu zážitku z jízdy doubledeckerem dokážeme právě radost, radost z jízdy a ze života v našem krásném městě přenést i na naše cestující,“ informuje generální ředitel a předseda představenstva DPO Daniel Morys.

Cestující se mohli svézt doubledeckerem poprvé začátkem listopadu loňského roku na lince číslo 78 z Poruby do Hrabové. Ostrava se stala prvním městem v České republice, kde dopravní podnik dvoupodlažní autobusy nasadil na pravidelnou linku MHD.

Klimatizované autobusy jsou zhruba 4 metry vysoké a mají wi-fi připojení. Dopravní podnik Ostrava zaplatil za každý autobus necelých 14,5 milionů korun.

Jízdní řád linky č. 88 platný od 5. června 2021

Zdroj: DPO

Dopraváček / Martin Dufek, zdroj: DPO

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading