Na 9 dnů se přeruší provoz metra na části linky C, DPP během výluky vymění pražce ve stanici I. P. Pavlova

Práce budou tentokrát probíhat 9 dnů, DPP na obou kolejích ve stanici I. P. Pavlova vymění celkem 440 dělených pražců. Z tohoto důvodu bude od soboty 3. července do neděle 11. července 2021 obousměrně přerušen provoz metra na lince C v úseku Pražského povstání – Muzeum. V úseku Pražského povstání – Hlavní nádraží DPP zavede náhradní autobusovou dopravu XC.

Během výluky bude metro na lince C v provozu v úsecích Háje – Pražského povstání a Letňany – Muzeum. DPP práce naplánoval právě tak, aby vlaky metra mohly během výluky jezdit až do stanice Muzeum. Vzhledem k omezené propustnosti koncového úseku bude v severní provozní větvi prodloužen interval mezi spoji na cca 6–7 min. Od pondělí 12. července 2021 bude metro na lince C opět jezdit v celé své trase dle standardního prázdninového jízdního řádu.

Náhradní autobusová doprava

V denním provozu je zavedena náhradní autobusová doprava XC v trase Pražského povstání – Vyšehrad – I. P. Pavlova – Muzeum – Hlavní nádraží, která bude jezdit v pracovní den v intervalu 1–2 minuty (v ranní špičce mezi 7. až 9. hodinou v intervalu 1 minuta), v sobotu, v neděli a o obou státních svátcích v intervalu 2 minuty.

Změny v provozu tramvají

Od středy 7. července do pátku 9. července 2021 je posílen provoz linky 17; všechny spoje jsou vedeny v trase Vozovna Kobylisy – Sídliště Modřany. Z oblasti Kobylis je tím posílena nabídka spojů do centra města.

Změny v provozu autobusů

Po dobu výluky je posílen provoz linek 135 a 196.

Změny v zastávkách autobusů

Pro linky 134 a 193 se přemísťuje zastávka Pražského povstání (pro směr Dvorce, resp. výstupní) přibližně o 30 metrů dopředu.

Zdroj: DPP

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading