OBRAZEM: Škoda Transportation představila nový autobus Škoda D‘CITY

Plzeňská skupina Škoda Transportation dnes v Praze představila nový autobus ze své nabídky. Jedná se o devítimetrový autobus Škoda D’CITY, který – jak už D v jeho názvu napovídá – je poháněn dieselovým motorem. Jedná se o nejmenší autobus na tento pohon, který má český výrobce v nové rozšířené nabídce.

Autobus Škoda D’CITY má maximální rychlost 100 km/h a je vybaven motorem Cummins ISBE o výkonu 182kW. Splňuje také aktuálně nejvyšší normu Euro 6 a má automatickou převodovku Allison. Jeho velikost je optimální do klikatých uliček měst, protože má na výšku lehce přes tři metry (3 132 mm), je široký 2 400 mm a na délku má 9 536 mm. Interiér vozidla je prostorný a provozovatelé si mohou při objednávce sami určit počet sedaček od 30 do 36, dle svých potřeb nebo upravit konfiguraci dveří i vybavení. Samozřejmostí vozu je mimo jiné klimatizace, couvací kamera nebo nezávislé topení o výkonu 32kW.

Náš nový městský autobus Škoda D’CITY má veškerou bezpečnostní a komfortní výbavu dle nejmodernějších standardů. Je optimálním řešením pro městský i meziměstský provoz. Cestující jistě kromě prostorného interiéru a pohodlné výbavy ocení i snadný nástup a výstup do vozu. Vůz totiž disponuje funkcí kneeling – naklánění vozu u každé zastávky. Pro osoby se ztíženou pohyblivostí má autobus ve výbavě také vyklápěcí rampu,“ říká Martin Schlosser, obchodní manažer pro kolová vozidla ve společnosti Škoda Electric.

V letošním roce jsme výrazně rozšířili naši nabídku o dieselové autobusy. Vyšli jsme tím naproti zájmu zákazníků o dieselové autobusy, které jsou ekonomicky výhodné a nabízí komfortní řešení pro cestování. Nabízíme tak nyní kompletní portfolio kolových vozidel pro městskou, příměstskou, meziměstskou i zájezdovou dopravu. Konkrétně od trolejbusů (klasických i parciálních), přes elektrobusy až po úsporné autobusy s dieselovým pohonem. K tomu navíc zajišťujeme zákazníkům i veškeré poprodejní služby,“ doplňuje Martin Schlosser.

Po rozšíření portfolia tak kromě dnes představeného městského autobusu D’CITY, nabízí také primárně meziměstský autobus D’INTERCITY a zájezdový autobus D’COACH. U posledního jmenovaného již vyhrála společnost dvě výběrová řízení na celkem šest autobusů pro Ministerstvo obrany. Dodávat je bude ještě do konce letošního roku. V únoru navíc skupina uzavřela první zakázku na 14 elektrobusů z vlastní výroby pro DPP.

Zdroj: Škoda Transportation

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading