Během výluky tramvají mezi Výtoní a Podolskou vodárnou je možné využít sdílená kola Rekola

Dopravní podnik hl. m. Prahy začal v sobotu 7. srpna 2021, zhrubod půlnoci z pátku, s opravou tramvajové tratě v úseku mezi Výtoní a Podolskou vodárnou včetně důležitého úseku přímo ve Vyšehradském tunelu. Cestující mohou kromě náhradní lodní dopravy X21 a posílené autobusové linky číslo 134 využít i služby sdílených jízdních kol Rekola.

Pro vypůjčení kola je nutné mít nainstalovanou aplikaci Rekola, kterou je možné si stáhnout zdarma z AppStore nebo Google Play. Po rychlé registraci si cestující načte QR kód, který se nachází uvnitř košíku, a zámek se sám odemkne. Pro vrácení stačí zacvaknout zpátky zámek páčkou a kolo v aplikaci vrátit. Bezplatných 30 minut jízdy platí ze stojanu na Náplavce do stojanu u Podolské vodárny a opačným směrem. V případě prodloužení jízdy do dalších stojanů se celá výpůjčka hradí dle standardní sazby. 

Hlavním partnerem projektu je značka Urban Monkey, výrobce zdravých nápojů. Posláním značky je dlouhodobě podporovat aktivity, které mají pozitivní dopad na zlepšení kvality života ve městech, mezi které patří i udržitelná mobilita. Tyto aktivity podporuje finančním příspěvkem ve výši 1 Kč z každé prodané lahve.

Uzavírka Vyšehradského tunelu bude komplikací pro ty, kteří cestují mezi centrem a jižní části města. Jsme proto rádi, že ve spolupráci s progresivní značkou Urban Monkey můžeme při výluce poskytnout zdarma služby Rekola pro cestující na daném úseku. Věříme, že sdílená kola nejsou MHD konkurencí, ale naopak skvělým doplňkem. Potvrdil to již první den, kdy si Pražané urychlili cestu tunelem využitím služby Rekola téměř tisíckrát,“ říká Jan Střecha, marketingové řídítko společnosti Rekola.

Ve spolupráci s projektem Rekola chce Urban Monkey ještě více lidi povzbudit v tom, aby si vybrali jízdní kolo jako způsob cestování po městě. Touto spoluprací se zároveň snažíme o motivaci k aktivnímu způsobu života, jelikož většina z nás měla v posledním roce a půl omezený způsob života. Takto máme příležitost udělat něco pro své zdraví, podívat se na Prahu z jiné perspektivy a nastartovat svou cestu do práce trochu jinak,“ uvádí Lenka Fraňková, brand manažerka značky Urban Monkey, jež nově spadá do portfolia společnosti Unilever.

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading