Stávka strojvedoucích v Německu neovlivní vlaky na území ČR

Dvoudenní stávka strojvedoucích, ke které vyzvaly od dnešního dne odbory strojvedoucích v Německu, by podle Českých drah neměla výrazně ovlivnit vlaky na území České republiky.

S omezením musejí počítat cestující do Německa u spojů Berliner, Hungaria a Vindobona z Prahy přes Děčín do Drážďan, Berlína a Hamburku (nadále platí výluková opatření u vlaků EC Berliner – 170, 178, 171 a 175).

Vlaky pojedou v úseku Praha – Drážďany bez omezení a jejich jízdu i na německém území do Drážďan zajistí strojvedoucí ČD. Ostatní vlaky provozované v kooperaci s jinými dopravci, např. Die Länderbahn v úseku Praha – Mnichov a zpět, pojedou bez omezení nebo jsou na příslušných hraničních přechodech plánované výluky a doprava je zajištěna náhradními autobusy (např. Cheb – Schirnding/Marktredwitz),“ uvádí tisková mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.

Podle drah je možné Jízdenku platnou pro data jízdy 11. a 12.8.2021 pro vlaky DB použít kdykoliv do 20.8.2021 pro trasu, pro kterou je vydána. Jízdenky je také možné vrátit beze srážky.

Stávka strojvedoucích se v Německu dotkne kromě osobních, dálkových a regionálních vlaků také příměstských a městských železnic S-Bahn.

Dopraváček / Martin Dufek, zdroj: ČD

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading