Arriva bude zajišťovat MHD v Komárně i dalších deset let, pořídila dva nové autobusy SOR

Společnost Arriva a město Komárno podepsaly smlouvu, na jejímž základě bude Arriva zajišťovat městskou hromadnou dopravu příštích deset let. Do provozu budou zařazeny dva nové autobusy SOR.

S uzavřením smlouvy na příštích deset let se společnost zavázala zajišťovat komplexní službu. V zájmu zkvalitnění poskytované služby jsou do provozu uvedeny dva nové autobusy. Jeden vůz typu SOR CN 10,5 a jeden SOR CN 12. Kromě nových autobusů společnost na autobusovém nádraží osadila nové informační panely. Cestující mají k dispozici i zmodernizované prostory.

Nové autobusy s normou Euro 6 jsou vybaveny GPS, klimatizací, elektronickými informačními panely, LCD informačním panelem, cestující mohou využít bezplatné připojení k internetu prostřednictvím Wi-Fi a mají možnost dobíjení drobné elektroniky pomocí USB zásuvek. Autobus typu SOR CN 10,5 nabízí cestujícím 36 míst k sezení a 38 k stání, SOR 12 má 42 míst k sezení a 40 k stání.

V Komárně máme zkušenosti se zajišťováním veřejné dopravy, proto jsme rádi, že můžeme zodpovědně a spolehlivě pokračovat ve službě obyvatelům a návštěvníkům města. Naší společnou snahou je motivovat k využívání městské autobusové dopravy co nejvíce lidí, aby upřednostnili veřejnou dopravu před přepravou osobními auty a přispěli ke zlepšení dopravní situace i kvality životního prostředí ve městech.  Kromě nových autobusů, cestování zdarma, k tomu věřím přispěje zkvalitnění prostoru na autobusovém nádraží tak, aby mohla městská hromadná doprava v Komárně co nejlépe sloužit veřejnosti , „řekl László Ivan, generální ředitel společností ARRIVA na Slovensku.

Cestující v Komárně mají už druhý rok možnost bezplatně využívat městskou hromadnou dopravu. 

Zdroj a foto: Arriva Nové zámky

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading