OBRAZEM: Společnost PESA představila jednotky pro RegioJet na tratě v Ústeckém kraji

Polská společnost PESA Bydgoszcz SA představila na železničním veletrhu TRAKO v Gdaňsku jednoty PESA 654 pro dopravce RegioJet. Ty budou nasazovány na osobní vlaky v Ústecké kraji.

RegioJet podepsal s polskou společností PESA Bydgoszcz smlouvu o dodávce 7 elektrických souprav pro provoz na tratích v Ústeckém kraji v březnu roku 2019. Celková hodnota zakázky je více než půl miliardy Kč.

Podpis smlouvy dne 7.3.2019 na Velvyslanectví Polské republiky v Praze

Pořizované jednotky jsou dvoučlánkové soupravy elektrické trakce s napájením pro stejnosměrnou a střídavou trakci. Jsou tedy připraveny i na připravované přepnutí stejnosměrné napájecí soustavy na střídavou v síti SŽDC. Soupravy jsou plně bezbariérové – vozidlo je nízkopodlažní, výška nízké části podlahy a vstupních vestibulů je 600 mm nad temenem kolejnice. Dveře jsou vybaveny asistenčním schůdkem ve výšce 600 mm. Interiér je klimatizovaný a prostor pro cestující je vybaven zásuvkami pro 230 V a vozidla jsou vybavena sítí Wi-Fi pro zákaznické připojení na internet. Ve vozidle je zajištěno WC pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace a soupravy také umožňují přepravu dětských kočárků a jízdních kol. Vozidlo je vybaveno akustickým a vizuálním informačním systémem pro hlášení zastávek a dalších dopravních informací pomocí palubního počítače. Sedadla pro cestující jsou polstrovaná s opěrkami hlavy a rukou (v případě krajních sedadel). Vozidlo je také vybaveno centrálním ovládáním dveří s výběrem strany, nástupní dveře jsou vybaveny ochranou proti sevření. Výrazné zlepšení komfortu pocítí cestující i během samotné jízdy – a to díky dvounápravovým podvozkům a kvalitnímu systému odpružení.

Dopraváček / Martin Dufek, zdroj: RegioJet, foto: PESA Bydgoszcz SA

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading