OBRAZEM: Na nádraží v Jedlové se otevírá první ubytovací zařízení pro veřejnost

První ubytovací zařízení přímo na nádraží se nachází v rekonstruované výpravní budově v železniční stanici Jedlová na Děčínsku. Ta dostala svůj název podle blízké stejnojmenné hory, která leží uprostřed Lužických hor.

Po rekonstrukci zabezpečovacího zařízení a úpravách výhybek došlo v letech 2019–2021 k opravě výpravní budovy, které byla v maximální možné míře vrácena původní podoba. V přízemí je dnes dopravní kancelář se sociální zázemím pro výpravčího, dále toalety pro cestující, vytápěná čekárna a vyhlášená restaurace.

Prázdné první patro bylo adaptováno na penzion pro veřejnost, který tvoří tři vybavené apartmány včetně kuchyňky a hygienického zařízení. V každém se pohodlně ubytuje minimálně čtyřčlenná rodina. Kontakt na provozovatele je Apartmány Jedlová (apartmany-jedlova.cz).

„Ubytování v Jedlové je u Správy železnic pilotním projektem. Pokud se osvědčí, nabídneme ho i v jiných nádražních budovách, které se nachází v turisticky atraktivních oblastech a mají nevyužité prostory,“ uvedl ředitel Oblastního ředitelství Správy železnic v Ústí nad Labem Martin Kašpar.

Zdroj a foto: Správa železnic

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading