Stadler vyrobí čtyři elektrické patrové jednotky pro ZSSK

Zástupci Železničnej spoločnosti Slovensko a Stadler Polska podepsali smlouvu na dodání čtyř nových elektrických patrových jednotek typu KISS E.MU6 za 76 950 000 eur. Nové soupravy dopravce nasadí na vysoce frekventované tratě západního Slovenska.

Nových patrových vlaků se cestující dočkají do dvou let. Provozovány budou na tratích Bratislava – Žilina (trať č. 120), Bratislava – Nové Zámky (trať č. 130) a Bratislava – Kúty (trať č. 110). Z důvodu naplnění potřeb řízení provozu, obratů a údržby budou nasazovány i na úseky Kúty – Břeclav a Trnava – Galanta (trať č. 133).

Šestivozové jednotky s kapacitou 611 míst k sezení budou dlouhé 160 metrů a jezdit mohou rychlostí až 160 km/h.

Moderné elektrické jednotky sú pre regionálnu dopravu vyťažených ťahov západného Slovenska a pre udržanie komfortu našich cestujúcich skutočne kľúčové. Posilnením železničnej dopravy o ďalšie štyri moderné poschodové jednotky sa snažíme reagovať na preplnené cesty a ľuďom poskytujeme možnosť cestovať rýchlo, bezpečne a ekologicky. Sme presvedčení, že jednotky úspešného uchádzača budú kvalitné a budú spoľahlivo fungovať,“ uvedl Roman Koreň, předseda představenstva ZSSK.

Nové klimatizované vlaky budou disponovat moderním informačním systémem, kamerovým systémem, Wi-Fi připojením, instalováno bude i zařízení pro počítání cestujících.

Podpis smlouvy zástupců ZSSK a společnosti Stadler Polska (foto: ZSSK)
Vizualizace nových jednotek (zdroj: ZSSK)

Martin Dufek / Dopraváček.eu, zdroj a foto: ZSSK

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading