Květinový den i letos podpoří dopravní podniky

Český den proti rakovině se bude letos konat v tradičním květnovém termínu. Sbírku na podporu boje proti rakovině i letos podpoří dopravní podniky pod záštitou Sdružení dopravních podniků ČR (SDP ČR), celkem se jich zapojí 13. Jako každoročně pomáhají dopravci hlavně s propagací kampaně. V Brně, Českých Budějovicích a Praze budou od 11. do 15. května žluté květinky dokonce i prodávat ve svých infocentrech.

Dopravní podniky budou o Květinovém dní informovat prostřednictvím letáků ve vozech nebo na dalších reklamních plochách, využijí také nástěnky s informacemi pro zaměstnance nebo interní časopisy. Propagace se objeví také na webu nebo sociálních sítích dopravců.

„Spojení květinového dne a dopravních podniků má několikaletou tradici a jsem rád, že v letošním roce už se sbírka může konat v klasickém termínu za normálních podmínek, jako tomu bylo před pandemií. Věřím, že i díky podpoře dopravních podniků se podaří vybrat opět vysokou částku na podporu Ligy proti rakovině,“ uvedl předseda SDP ČR Tomáš Pelikán.

K akci se letos připojujeme už počtvrté. Za uplynulé tři roky se nám podařilo prodat několik set kvítků. Zdobili jsme i všechny naše zaměstnance na přepážkách a dispečery, aby zákazníky a cestující motivovali ke koupi. Stejně jako v předchozích letech si budou moci zájemci květ zakoupit v naší Informační kanceláři na Novobranské 18,“ sdělil generální ředitel dopravního podniku města Brna Miloš Havránek.

V roce 2022 se organizátoři sbírky zaměřili na prevenci nádorů děložního čípku a varlat. Cílem je preventivně působit na širokou veřejnost prostřednictvím letáků s informacemi. Díky zakoupení žluté květiny měsíčku lékařského pomohou lidé získat Lize proti rakovině prostředky na boj proti rakovině – na nádorovou prevenci, zlepšení kvality života onkologických pacientů, podporu onkologické výuky, výzkumu a vybavení onkologických center. Kytičky se prodávají na pevných prodejních místech od středy 11. 5. do neděle 15. 5. za 20 Kč, seznam prodejních míst bude zveřejněn zde.

Zdroj: SDP ČR

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading