V sobotu vyjedou v Karlovarském kraji cyklobusy

Speciální autobusové linky, které přepravují turisty i s jejich jízdními koly, vyrazí poprvé v sobotu 14. května. Jezdit budou o víkendech a státních svátcích až do 25. září na pěti základních trasách. Jejich provoz zajištuje společnost Autobusy Karlovy Vary.

V letošním roce budeme zajišťovat provoz cyklobusů v Karlovarském kraji v systému CykloEGRENSIS již 20. sezónu. Jedná se o jediný ucelený systém cyklodopravy, tedy přepravy cyklistů a jízdních kol cyklobusy v Karlovarském kraji. Cyklobusy budou jezdit jako každoročně na barevně označených linkách obsluhujících většinu území Karlovarského kraje. Na všech vedených trasách však přepravujeme i turisty a ostatní cestující,“ sdělil předseda představenstva společnost Autobusy Karlovy Vary Zdeněk Suchan.

Jednotlivé cyklotrasy jsou rozděleny do pěti základních barevných linek. Cyklisté tak mohou využívat trasu červenou do Krušných hor na lince Cheb – Karlovy Vary – Boží Dar – Klínovec, modrou mezi Střelou a Vladařem, žlutou Porolavím k Blatenskému příkopu a azurovou Lázeňskou na trase Mariánské Lázně – Lázně Kynžvart – Cheb – Františkovy Lázně – Aš. Zelená linka je pouze na objednávku.

Kromě víkendových cyklobusů jezdí na vybraných pravidelných autobusových linkách i autobusy vybavené cyklovleky nebo speciálními cyklonosiči umístěnými na zádi autobusu. Na rozdíl od cyklobusů však jezdí tyto speciální autobusy i v pracovních dnech. Přepravu jízdních kol na pravidelných linkách tak mohou lidé letos využít v oblastech Mariánsko-lázeňska, Sokolovska, Vejprtska, Chomutovska a Šluknovska.

Na základní červené lince je letos upraven odpolední spoj na dřívější odjezd v 13:10 z Chebu do Karlových Varů, aby se lidé po sobotním obědě mohli například ještě vydat cyklobusem na Sokolovsko nebo Karlovarsko a užít si návrat cyklostezkou podél Ohře,“ upřesňuje Zdeněk Suchan letošní novinku.

Zdroj a foto: Autobusy Karlovy Vary

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading