Pražské metro tento týden čeká výměna pražců na trase C a další etapa modernizace vlakového zabezpečovače na trase A

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) bude o nadcházejícím prodlouženém víkendu pokračovat na trase C ve výměně dřevěných pražců za betonové. Z tohoto důvodu bude od čtvrtka 17. listopadu do neděle 20. listopadu 2022 obousměrně přerušen provoz metra na lince C v úseku Pražského povstání – Florenc a zavedena náhradní autobusová doprava XC. Kromě toho DPP na trase A zrealizuje další etapu modernizace zabezpečovacího zařízení, proto bude ve středu 16. listopadu obousměrně přerušen provoz metra na lince A v úseku Skalka – Depo Hostivař, a od čtvrtka 17. listopadu do neděle 20. listopadu 2022 pak v úseku Strašnická – Depo Hostivař.

DPP bude tentokrát měnit pražce na 2. traťové koleji v úseku mezi stanicemi I. P. Pavlova a Vyšehrad, a na 1. staniční koleji ve stanici Muzeum C. Na výměně pražců, což je téměř výlučně manuální práce, se bude podílet zhruba 80 pracovníků. Ti během výluky odstraní 490 původních dřevěných pražců, které zde fungují ještě z doby zahájení provozu metra, tj. bezmála 50 let, a nahradí je betonovými.

Na trase A bude DPP od středy 16. listopadu modernizovat zabezpečovací zařízení ve stanici metra Depo Hostivař a Skalka.

DOPRAVNÍ OPATŘENÍ METRO – LINKA C

Z důvodu opravy trati je od čtvrtka 17. listopadu do neděle 20. listopadu 2022 obousměrně přerušen provoz metra na lince C mezi stanicemi Pražského povstání – Florenc.

V denním provozu je zavedena náhradní autobusová doprava XC v trase Pražského povstání – Vyšehrad – I. P. Pavlova – Muzeum – Hlavní nádraží – Florenc. Vzhledem k tomu, že na čtvrtek 17. listopadu 2022 jsou v centru Prahy ohlášeny demonstrace, přičemž pochod by měl být částečně veden také po magistrále a náhradní autobusová doprava XC bude během výluky jezdit převážně po ulicích 5. května, Legerova, Sokolská a Wilsonova, může během demonstrací docházet k narušování pravidelného provozu nejen náhradní dopravy XC, ale obecně povrchové MHD v dané oblasti.

DOPRAVNÍ OPATŘENÍ METRO – LINKA A

STŘEDA 16. LISTOPADU 2022

Z důvodu modernizace zabezpečovacího zařízení je ve středu 16. listopadu 2022 je obousměrně přerušen provoz linky A metra mezi stanicemi Skalka – Depo Hostivař.

Jako náhradní dopravu DPP doporučuje v úseku Strašnická – Depo Hostivař využít pravidelnou tramvajovou linku 7 nebo v trase Radošovická/Staré Strašnice – Strašnická – Nové Strašnice – Depo Hostivař zavedenou tramvajovou linku 37.

ČTVRTEK 17. LISTOPADU – NEDĚLE 20. LISTOPADU 2022

Od čtvrtka 17. listopadu do neděle 20. listopadu 2022 je obousměrně přerušen provoz linky A metra mezi stanicemi Strašnická – Depo Hostivař.

Jako náhradní dopravu DPP doporučuje využít

  • do stanice Skalka: prodlouženou autobusovou linku 125 a pravidelnou autobusovou linku 175.
  • do stanice Depo Hostivař: zavedenou tramvajovou linku 37 v trase Zahradní Město – Nádraží Zahradní Město – Strašnická – Limuzská – Depo Hostivař nebo pravidelnou tramvajovou linku 7.

Mezi stanicemi Skalka – Depo Hostivař je možné v obou etapách výluky využít autobusových linek 177, 195 a tramvajových linek 7, 16 a 37 se vzájemným přestupem v zastávce Limuzská.

Zdroj: DPP, foto: Martin Dufek / Dopraváček.eu

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading