Oprava Barrandovského mostu rozdělí od pondělí trasu autobusové linky 125 na dvě části

V pondělí 15. května odstartuje další etapa rekonstrukce Barrandovského mostu. Ta rozdělí trasu autobusové linky číslo 125 na dvě části.

Autobusy budou v pracovní dny přibližně od 5.30 hodin do 20.00 hodin vedeny ve dvou trasách. Opatření má zajistit zlepšení dopravní obslužnosti v souvislosti s opravou Barrandovského mostu.

Linka číslo 125 je zkrácena do trasy Skalka – Sídliště Petrovice – Háje (nástupní zastávka v Opatovské ulici). V trase Smíchovské nádraží – Háje – Jižní Město bude zavedena linka s označením X125.

Současně bude posílena tramvajová linka číslo 21, která bude v pracovní dny provozována celodenně (přibližně od 6.00 hodin do 19.00 hodin).Ve směru od Modřan bude ze zastávky Anděl v Nádražní ulici odkloněna ke stanici metra Smíchovské nádraží.

Zdroj: DPP

Doprava v rámci rekonstrukce Barrandovského mostu

Na Barrandovském mostě bude doprava vedena ve třech provizorních jízdních pruzích v každém směru (stejně jako tomu bylo v loňském roce při první etapě), tedy tři pruhy směrem na Smíchov a tři pruhy směrem na Braník. Jeden jízdní pruh ve směru Jižní spojka bude převeden do protisměru.

Největším dopravním omezením, které zásadně dopravu v Praze ovlivní, bude uzavření barrandovské rampy od Barrandova ve směru z ulice K Barrandovu na Jižní spojku. Objízdná trasa povede po D0 (Pražský okruh) Lochkovským tunelem a po Strakonické ulici zpět na Barrandovský most a Jižní spojku. Pro vzdálenější cíle (Modřany, Kamýk či například Chodov) bude možné pokračovat po okruhu D0 na sjezd Písnice, který se již otevřel 15. dubna 2023, a poté do centra po Libušské ulici, případně jet dál po D0 na sjezd Vestec. Možností je také dojet až k dálnici D1 a odtud zamířit do centra po ulicích Brněnská a 5. května.

Martin Dufek / Dopraváček.eu, zdroj: MHMP a TSK

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading