Volvo Group Czech Republic předalo dva tahače Volvo FH16 750 Správě železnic

Dva tahače Volvo FH16 750 určené pro přepravu těžkého nákladu až do 120t  a pro přepravu vyprošťovacího tanku VT-72B předala společnost Volvo Group Czech Republic Správě železnic.

Tento speciál se využívá opravdu pro specifickou práci především vyprošťování a likvidaci opravdu velkých břemen, například vykolejených vagónů železničních souprav či pomáhal při likvidaci lávky přes ve středočeském Nymburku. Jedna souprava bude sloužit v Praze a druhá bude umístěna v Přerově.

Foto: Volvo Group Czech Republic

Volvo FH16 v konfiguraci 6x4T určené pro přepravu těžkého nákladu až 120t je vybaveno motorem D16K 750hp s třístupňová motorovou brzdou VEB+, spojenou s hydraulickým retardérem, s automatizovanou převodovkou I-Shift s plazivými rychlostními stupni. Teleskopický návěs NOOTEBOOM MULTITRAILER MCO-73-04V s 4 řízenými nápravami je od firmy Zrůst Trailers s.r.o.

Nutno říci, že obslužný personál bude mít mnohem pohodlnější a méně náročnou práci s vozidlem, protože vozidlo má Volvo Dynamic Steering včetně osobního nastavení a podporou stability, která výrazně snižuje fyzickou námahu řidiče. Dálkové ovládání funkcí vozidla – Work Remote Control je také nemalým pomocníkem při obtížných zákrocích.

Nezapomnělo se ani na bezpečnost, která je jedním z hlavních nosných prvků společnosti Volvo Trucks. Oba tahače mají Systém varování před kolizí, Hlídání jízdního pruhu a asistencí, Adaptivní tempomat, Systém podpory při změně jízdního pruhu včetně hlídání mrtvého úhlu a Podporu bdělosti řidiče.

Řidiči a strojníci prošli nejen školením obsluhy vozidla Volvo, ale i zaškolením, jak ovládat celou jízdní soupravu naloženou vyprošťovacím tankem”, říká Miroslav Brust školitel řidičů Volvo Trucks.

Foto: Volvo Group Czech Republic

Volvo Group Czech Republic

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading