Autobusová linka RegioJetu do Chorvatska startuje koncem května, více než polovina jízdenek je již vyprodána

RegioJet zahájí letošní letní sezonu na trase Praha-Brno-Bratislava-Split v pátek 31. května 2024. Nyní je již více než polovina míst na těchto spojích vyprodána, přičemž největší zájem je o víkendové termíny.

Po čtyřech letech ukončil RegioJet přímé vlaky do Chorvatska. Cestující tak mohou využít autobusové spojení, na které dopravce nasadí nejmodernější autobusy Setra 531 DT. Ty pořídila společnost v loňském roce. Připomeňme, že první vlak do Chorvatska byl vypraven 30.6.2020.

„Díky vysoké poptávce jsme připraveni zvýšit kapacitu víkendových spojů, pokud to situace bude vyžadovat. Ve druhé polovině sezony je stále dostatek volných míst,“ uvedla Dita Tomešová, ředitelka autobusové dopravy RegioJet.

Spoje do Chorvatska budou v letních měsících provozovány denně, s odjezdem v 16:30 z Prahy, v 19:15 z Brna a ve 21:30 z Bratislavy a příjezdem do Splitu v 9:30 následujícího dne. V okrajových měsících sezony, červnu a září, bude RegioJet vypravovat autobusy třikrát týdně. Ze Splitu budou spoje odjíždět vždy ve 20:30.

Žlutý dopravce tak nabídne přímé spojení do měst jako Zadar, Sukošan, Biograd na Moru, Pakoštane, Vodice, Šibenik, Primošten, Trogir nebo Split. Cena za jednosměrnou jízdenku z Prahy do Splitu startuje na 999 Kč.

Novinkou pro cestující je v autobusech Setra uspořádání sedadel 2+1, tj. dvě vedle sebe a jedno přes uličku. Vnitřní uspořádání interiéru bylo navrženo přímo Radimem Jančurou. Díky novému uspořádání sedadel vznikl prostornější interiér vozů. Interiér luxusních autobusů nabízí 58 míst k sezení oproti 80 míst u identických vozů. Pro cestující je připravena zdarma prémiová káva, čaje, voda i čokoláda. To vše bez omezení.

Výbava nových autobusů Setra 531 DT:

  • Každé křeslo je vybaveno vysouvacím nastavitelným podhlavníkem a ergonomicky tvarovaným stolkem
  • V křesle je zabudovaný multimediální systém, který umožňuje sledování filmů, hraní her, poslech hudby a přístup k online tisku
  • Wi-fi připojení po celou dobu jízdy
  • K dispozici je zásuvka 230 V a u každé se nachází porty USB a USB-C
  • Samozřejmostí je vybavení nových autobusů toaletou

Autobusy Setra 531 DT jsou vyrobeny v německém výrobním závodu Neu-Ulm. Karoserie pocházejí ze závodu v Holýšově. Čtvrtá generace dvoupodlažních autokarů setra disponuje nejmodernějšími technologiemi. Pracoviště řidiče má sedadlo v nejmodernější výbavě. Řidiči mají k dispozici sadu bezpečnostních systémů v čele s patentovaným brzdovým asistentem ABA 4, dále tempomat ART, systém podpory rozjedu do kopce a nechybí systém sledování bdělosti AtAs.

Nové Setry v sobě spojují působivou eleganci, bezpečnost, celkovou úspornost a konektivitu, a to hned na dvou podlažích.

Autobus Setra 531 DT na autobusovém nádraží v Praze na Florenci

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading