RegioJet vystřídá České dráhy na lince R8 z Brna do Bohumína

Společnost RegioJet vystřídá od neděle 15. prosince 2019 České dráhy na lince R8 z Brna přes Ostravu do Bohumína. Denně zde nabídne celkem 34 spojů (17 v každém směru) s odjezdy v hodinovém intervalu od 5 do 21 hod. Na spoje budou nasazeny vícesystémové lokomotivy Siemens Vectron, kterých má RegioJet na provoz na lince R8 nachystáno osm. V následujících letech budou tyto lokomotivy postupně nahrazeny nejmodernějšími vícesystémovými lokomotivami Bombardier TRAXX MS3, kterých pořídí 15 kusů a na desítky dalších podepsal výrobcem opci.

Spoje budou provozovány stejně jako doposud v kategorii rychlík – označené v jízdních řádech písmenem R a číslicí osmistovkové řady (pro RegioJet jde o zcela novou kategorii spojů) a zastavovat budou ve stanicích Brno – Královo Pole, Brno hlavní nádraží, Vyškov na Moravě, Nezamyslice (zde zastaví jen 2 páry vlaků po dohodě s Olomouckým krajem s přípojnými vlaky ve směru Prostějov hl. n.), Kojetín, Přerov, Hranice na Moravě, Suchdol nad Odrou, Studénka, Ostrava-Svinov, Ostrava hlavní nádraží a Bohumín.

Ve všech stanicích na lince R8 (s výjimkou stanic Brno-Královo Pole a Nezamyslice) budou prodejní místa RegioJet – celkem RegioJet během následujících týdnů otevře 6 nových prodejních míst ve stanicích Vyškov, Kojetín, Přerov, Suchdol nad Odrou, Studénka, Bohumín. Prostory již má zajištěny – postupně probíhají jejich úpravy

Dopravce nasadí pětivozové soupravy složené z plně klimatizovaných vozů určených pro mezinárodní dálkové vlaky s jedním vozem první třídy a čtyřmi vozy druhé třídy. Soupravy nabídnou velkoprostorové i oddílové uspořádání v kupé pro 6 cestujících. V soupravě budou také řazeny vozy, které RegioJet pořídil od německých drah (DB), a které aktuálně procházejí přestavbou interiérů.

V soupravách bude k dispozici zvláštní prostor pro přepravu dětských kočárků, 13 jízdních kol a kupé pro matky s dětmi. Chybět nebude bezplatné připojení k internetu a zástrčky s 230 V.

Vizualizace vozu 2 třídy pro linku R8 – RegioJet

Zajištění zaměstnanců pro provoz na nové lince R8

Společnost má aktuálně zajištěny a podepsány pracovní smlouvy se všemi strojvedoucími, kteří budou vést vlaky na nové lince R8. Zajištěn je také personál pro technickou údržbu vlaků v obratových stanicích, která bude probíhat v Bohumíně a v Brně – Králově Poli. Probíhá nábor vlakového personálu – část nových členů vlakového personálu prochází již zácvikem na stávajících spojích RegioJet; dokončuje se také nábor prodejců pro nová prodejní místa.

Dopraváček, zdroj: RegioJet

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading