Společnost Solaris dodává do Varšavy první ze 130 elektrobusů

Jedná se o vozidla dodávané na základě smlouvy, kterou Solaris Bus & Coach podepsal v červenci loňského roku. Všech 130 elektrických vozidel bude předáno do konce letošního roku. První ze 130 objednaných elektrobusů Solaris Urbino 18 byl vypraven na linku číslo 503 ( Konwiktorska – Natolin).

Pro obyvatele Varšavy je to obrovský krok ke zlepšení kvality ovzduší v hlavním městě. Je to také vynikající příklad moderního řízení městské dopravy a přechodu k udržitelné městské dopravě, “ujišťuje Javier Calleja, generální ředitel společnosti Solaris Bus & Coach SA.

Každý ze 130 kloubových elektrických Solarisů je extrémně tichý autobus a uveze až 133 cestujících. Vozidla jsou vybavena vysokovýkonými bateriemi Solaris 150 kWh. Vyznačují se vysokou hustotou výkonu, což znamená, že je lze nabíjet opravdu rychle pomocí vysokého proudu. Je důležité, že baterie mají dlouhou životnost a značný počet nabíjecích cyklů. Podobná řešení baterií byla implementována polským výrobcem v elektrických autobusech provozovaných mimo jiné v Bruselu a v Barceloně.

Nákup 130 kloubových elektrických autobusů společnosti Solaris je pro nás velkou událostí. Díky tomu a našim dalším investicím do vozového parku se brzy budeme moci pochlubit téměř 500 vozidly s nízkými a nulovými emisemi. Toto je jeden z nejlepších výsledků v celé Evropě a skvělé zprávy pro obyvatele Varšavy, “říká Jan Kuźmiński, generální ředitel městské autobusové společnosti Miejskie Zakłady Autobusowe Sp. z o.o.

Foto: Solaris Bus & Coach SA

Dopraváček, zdroj: Solaris

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading