Zahájení sezóny rekreačních vlaků v Praze a Středočeském kraji se zatím odkládá

V souvislosti s omezením pohybu mezi jednotlivými okresy ČR zatím nebude zahájena sezóna rekreačních vlaků v Praze a Středočeském kraji, která měla začít od soboty 27. března 2021.

Dočasně tak zatím nepojedou víkendové vlaky Cyklohráček, Cyklo Brdy,některé sezónní vlaky na trase Praha – Čerčany – Zruč nad Sázavou / Ledeč nad Sázavou a spěšný vlak Český ráj(s výjimkou nedělního vlaku Sp 1488). Nevyjedou zatím ani sezónní vlaky na tratích 063 / 064 / 070 mezi Bakovem nad Jizerou, resp. Mladou Boleslaví, Dolním Bousovem a Sobotkou (4 páry spojů), 095 v úseku Straškov – Zlonice / Slaný (3 páry vlaků), 174 Beroun – Rakovník (3 páry vlaků) a 204 Březnice – Rožmitál pod Třemšínem (jeden pár vlaků, přípoj od vlaku Cyklo Brdy).

Na trati 121 i nadále pojedou v souvislosti s dočasně zrušenými spoji Cyklohráček osobní vlaky z Hostivice do Slaného a zpět (podle zimního jízdního řádu) a naopak nepojedou tři sezónní osobní vlaky mezi Hostivicí a Středokluky. Ostatní vlaky na této trati pojedou beze změn. Provoz sezónních vlaků bude zahájen později, podle vývoje protiepidemických opatření.

Zdroj: ČD

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading