V autobusech Busem zůstanou nadále platit preventivní opatření, dopravce vyčká na proočkování řidičů

Celé očkování řidičů společnosti ČSAD AUTOBUSY České Budějovice by mělo skončit do konce června. Do té doby bude firma své zaměstnance preventivně chránit.

Dopravce po dohodě s organizátorem veřejné dopravy JIKORD zatím nebude v souladu s vládní rozvolňovací strategií proti šíření koronaviru rušit preventivní opatření ve svých autobusech. Pro cestující tak zůstanou stále nepřístupná sedadla za řidiči.

Pro nás je rozhodující, aby většina našich řidičů prošla očkováním proti nemoci covid-19. Jejich zdraví misí být na prvním místě. Nikdo neví, zda se na podzim neobjeví nějaká další vlna této nemoci,“ vysvětluje Vladimír Homola, generální ředitel jihočeské firmy, jezdící pod značkou Busem

„ČSAD AUTOBUSY zaměstnává přes 250 řidičů, z nichž se většina dobrovolně rozhodla pro očkování. Třetina z nich už má první injekcí. Celé očkování by mělo skončit do konce června. Do té doby firma bude své zaměstnance preventivně chránit. Stejně pokračuje i ozonizace vnitřků autobusů ,“ uvádí společnost v tiskové zprávě.

Řidiči autobusů jsou od propuknutí pandemie v první linii a nám se jejich zdraví díky řadě opatření daří chránit. Dosud počet pozitivně testovaných nedosáhl ani procenta. To pokládám za velký úspěch,“dodal Vladimír Homola. K očkování se využívají centra vybudovaná Jihočeským krajem v jednotlivých okresech.

Dopraváček / Martin Dufek, zdroj: ČSAD AUTOBUSY České Budějovice

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading