V Brně dnes proběhla velká kontrolní akce, vyloučeno z přepravy bylo 187 cestujících

Podobnou akci bude DPMB opakovat, a to minimálně jednou za měsíc.

Pětadvacet revizorů v úterý 2. května kontrolovalo cestující na přepravním uzlu Hlavní nádraží a na okolních zastávkách. Do vozů nebyly vpuštěny desítky cestujících například z důvodu znečištěného oděvu nebo kvůli konzumaci jídla. Od 11–13 hodin zkontrolovali pracovníci Dopravního podniku města Brna 40 vozů.

Při preventivní akci se tentokrát pokuty nerozdávaly, což už se v budoucnu nemusí opakovat. Od začátku května přitom zaplatí cestující bez platného jízdního dokladu ve vozech brněnské MHD pokutu 1000 Kč. Platit mohou hotově nebo kartou. Pokud lidé tuto možnost nevyužijí, mohou tak učinit přes e-shop www.brnoid.cz, na doplatkové pokladně DPMB nebo zasláním na účet. V těchto případech je sankce stanovena na 1500 Kč plus cena základní jízdenky 25 Kč.

Počet cestujících bez jízdenky se ve vozech MHD pohybuje okolo 3 %. V nočních rozjezdech je toto číslo až trojnásobně vyšší, i z toho důvodu se pravidelně konají revizorské kontroly právě v nočních hodinách. Podobné preventivní akce má DPMB v plánu v následujících měsících opakovat. Konat se budou na různých místech, v různé časy, minimálně jednou za čtyři týdny.

„Naším cílem je, aby revizoři ve vozech MHD byli vidět a lidé, kteří porušují smluvní přepravní podmínky byli neustále v nejistotě, že na revizora mohou kdykoliv narazit,“ popsal generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Foto: DPMB

Zdroj: DPMB, foto: Martin Dufek / Dopraváček.eu

1 komentář: „V Brně dnes proběhla velká kontrolní akce, vyloučeno z přepravy bylo 187 cestujících

  • Čt 4. 5. 2023 (13:30)
    Permalink

    Pokud máte lístek na kreditce a nakupujete kartou i drobnosti bez pinu, tak jednou za čas chce karta z bezpečnostních důvodů pin i pro malé platby a bohužel i pro revizora, který neumí pin do karty zadat a jeví se mu karta zablokovaná a napaří vám pokutu!!! Je to chyba systému. Braňte se!!!

    Reagovat

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading