Městskou hromadnou dopravou v Hradci Králové cestuje stále více cestujících

Dopravní podnik města Hradce Králové pokračuje v navyšování počtu cestujících. Podle zveřejněných statistik přepravil za druhé čtvrtletí letošního roku svými autobusy, elektrobusy a trolejbusy 5 139 189 cestujících, což znamená oproti shodnému období loňského roku (4 944 126 osob) navýšení o 3,9 %. Za první pololetí roku 2019 je to pak oproti shodnému období roku 2018 navýšení o 2,8 %.

Při své pravidelné obnově vozového parku dopravce sází především na pořizování nových elektrobusů a parciálních trolejbusů. Na podzim loňského roku zakoupil devět parciálních trolejbusů značky Škoda 30 Tr – SOR TNB 12 od výrobce ŠKODA ELECTRIC a.s. Tato klimatizovaná vozidla jsou vybavena systémem rekuperačního brzdění, které umožní přeměnit pohybovou energii trolejbusu zpět na elektrickou. Pro cestující nechybí ani USB porty pro nabíjení. Dále pořídil dvacet nových elektrobusů SOR NS 12 ELECTRIC.

Elektrobusy Dopravního podniku města Hradce Králové ujely již přes milion kilometrů. Právě nákupem nových elektrobusů a trolejbusů v roce 2018 hradecký dopravní podnik dosáhl poměru, kdy polovina vozů jezdí na elektrickou energii.

Letos již bylo pořízeno pět moderních nízkopodlažních autobusů značky IVECO Urbanway 12M. Jedná se o třídveřové vozy s kapacitou 28 sedících a 78 stojících. Autobusy jsou vybaveny klimatizací pro řidiče i cestující a USB porty pro nabíjení. Oproti předešlé dodávce v roce 2018 je výraznější změnou z pohledu řidiče vybavení kabiny chladničkou a z pohledu cestujících uspořádání sedadel před prostředními dveřmi z důvodu lepší průchodnosti vozidlem. Dalších pět shodných vozů DP obdrží do konce srpna 2019.

Nových autobusů bude letos tedy celkem deset, cena jednoho vozu činí 5.500.000,- Kč bez DPH a celkově za ně dopravní podnik zaplatí 55.000.000,- Kč bez DPH (66.550.000,- Kč s DPH).

Obměna vozového parku přispívá k dalšímu zvýšení cestovního standardu MHD v Hradci Králové.

Dopraváček, zdroj: DPHK

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading