SONY DSC

Cestování MHD v Praze a v Brně pouze s rouškou

Dopravní podnik hlavního města Prahy zpřísňuje pravidla pro cestování MHD. Nařízení primátora hl. m. Prahy o zákazu pohybu cestujících v MHD na území hlavního města bez ochranných prostředků dýchacích cest, které je platné od 17. března od 00:00 hodin, krizový štáb hlavního města Prahy jednoznačně podpořil. Respirátory, roušky, ale i po domácku vyrobené ústenky nebo alespoň šála či šátek – jsou pro ochranu všech, kteří se pohybují v dopravních prostředcích, nezbytností.

K totožnému opatření přistupuje i Dopravní podnik města Brna. Cestování brněnskou MHD s ústenkou je od 17.3. povinné. „V zájmu ochrany obyvatel města Brna přistupujeme k opatření ve vozech městské hromadné dopravy. Od úterý 17. března bude cestování ve všech vozech možné pouze se zakrytými ústy a nosem. Lidé mohou použít roušky, šátky nebo doma vyrobené alternativy, které plní tuto funkci. Chovejme se k sobě prosím ohleduplně a zodpovědně,“ vyzvala primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Od středy 18.3.2020 přechází brněnské autobusové a trolejbusové linky provozované v rámci brněnské městské dopravy na prázdninový provoz. Tramvaje zatím budou jezdit podle jízdních řádů pro běžné pracovní dny. Od pondělí 23.3.2020 přejdou na prázdninový provoz i regionální autobusy a vlaky. Podrobnosti o prázdninovém provozu budou upřesněny.

Dopraváček, MHMP, DPMB

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading