Arriva pořídila nové kloubové autobusy MAN Lion´s City

První nové kloubové autobusy MAN rozšířily flotilu dopravce ČSAD MHD Kladno, který patří do skupiny Arriva. Jedná se o první vozy značky MAN v této provozovně.

Společnost Arriva převzala prvních devět kloubových autobusů MAN Lion´s City 18m. Jedná se o první vozidla z celkového počtu 30 kusů, která tento výrobce během letošního roku předá Arrivě. Nové vozy jsou určeny pro linky na Kladensku, Hostivicku a Horoměřicku.

V uzavřených nových smlouvách se Středočeským krajem a Prahou, které začnou platit před koncem tohoto roku, je jednou z podmínek jednotný vzhled vozidel. Proto dopravce pořídí více než 160 zcela nových autobusů a přibližně 360 stávajících standardům PID přizpůsobí nejen novým vizuálem PID.

Nové kloubové autobusy MAN Lion´s City splňují všechny Standardy kvality PID, jsou nízkopodlažní, vybaveny celovozovou klimatizací, moderním informačním systémem a nechybí ani zásuvky pro dobíjení drobné elektroniky.

Arriva objednala pro své provozy i autobusy značek SOR, IVECO a Škoda Temsa. Ty budou postupně převzaty během letošního roku.

Nové autobusy MAN v areálu dopravce na Kladně (foto: Arriva)
Nový autobus MAN v areálu dopravce na Kladně (foto: Arriva)

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading