Pardubice pořídí další trolejbusy od Škody

Pardubický dopravní podnik pořídí dalších osm nových trolejbusů Škoda 32 Tr od skupiny Škoda Group.

Nové trolejbusy typu Škoda 32 Tr s karoserií SOR NS 12 od libchavského výrobce budou předány v polovině roku 2025. Celková hodnota zakázky přesahuje 107 milionů korun. Čtyři trolejbusy výrobce osadí bateriemi a druhá polovina získá malou trakční baterii umožňující nouzový dojezd.

Klimatizované vozy nabízí prostorný interiér, moderní informační systém s LED obrazovkami a nechybí ani USB porty pro dobíjení drobné elektroniky. Trolejbusy jsou vybaveny nejnovějšími technologiemi. Vozy s trakční baterií umožní dojezd na vzdálenost minimálně 12 km. Jak je typické pro trolejbusy s bateriovým pohonem, i tyto budou opatřeny polo-automatickými sběrači.

„Důvěra je základem každého dlouhodobého partnerství. Je až skoro neuvěřitelné, že Škodovácké trolejbusy jsou v pardubických ulicích k vidění přes 70 let. Pardubice si zaslouží spolehlivou veřejnou dopravu, která splňuje ty nejnáročnější požadavky cestujících, řidičů i provozovatele. A k tomu jsou samozřejmě zapotřebí kvalitní vozidla. Rád vidím, že si Dopravní podnik města Pardubic opět vybral nás. Dokazuje to, že přesně takové naše trolejbusy jsou,“ uvedl Radek Svoboda, Ředitel společnosti Škoda Electric ve Škoda Group.

Připomeňme, že v červenci loňského roku objednal Dopravní podnik města Pardubic deset nových trolejbusů, které budou dodány ještě v tomto roce. Letošní novou objednávkou dopravce navázal na dlouholetou spolupráci se Škoda Group.

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading