Z Karlových Varů odstartovaly lety do Antalye, Čedok příští rok přidá chartery na Krétu

Karlovarské letiště ožilo a odletová hala se včera podvečer letos poprvé zaplnila cestujícími. Klienti cestovní kanceláře Čedok, která během letní sezóny nabídne jako první na českém trhu odlety přímo z Karlových Varů, zamířili ve středu 15. června 2022 před 22 hodinou vyprodaným letadlem Smartwings na dovolenou na Tureckou riviéru.

Na prvním přímém letu této sezóny odletěli klienti Čedoku do Antalye na palubě Boeingu 737-800 letecké společnosti Smartwings, který má konfiguraci se 189 sedadly v ekonomické třídě. Na letadlo s registrací OK-TVX čekala po příletu na karlovarského letiště tradiční vodní slavobrána od místních hasičů. Slavnostní pásku na letištní ploše pak přestřihli Tomáš Kosař, člen představenstva a finanční ředitel Čedoku, Alice Justina Undus, jednatelka Letiště Karlovy Vary a za Karlovarský kraj první náměstek hejtmana Jan Bureš.

Během příští letní sezóny tak budou mít cestující možnost odletět na dovolenou přímými lety z Karlových Varů kromě turecké Antalye také na nejoblíbenější řecký ostrov Kréta. Do hlavního města Heraklionu zamíří chartery ze západních Čech jednou týdně již od června příštího roku a doplní tak nabídku zájezdů do Turecka. Čedok plánuje spustit prodej zájezdů do nové destinace v Řecku i na oblíbenou Tureckou riviérou na další léto již letos během srpna.

„Turecko v letošní letní sezóně vede žebříček nejoblíbenějších turistických cílů a vyprodaný první odlet z Karlových Varů do Antalye rekordní poptávku jen potvrzuje. Zájem o zájezdy na Tureckou riviéru a přímé spojení z karlovarského letiště mají navíc také klienti z širší spádové oblasti, proto chceme tento potenciál naplno využít. V příštím roce proto na letošní spolupráci navážeme a přidáváme další destinaci. Od začátku června 2023 nabídneme klientům také charterové lety z Karlových Varů na Krétu, “ oznámil u příležitosti zahájení provozu Stanislav Zeman, generální ředitel Čedoku.

„Těší nás, že občané Karlovarského kraje opět mohou letět na dovolenou přímo z karlovarského letiště a věřím, že jejich zájem předznamená pokračování spolupráce s Čedokem a nabídku další atraktivní destinace. V budoucnu by pak letiště mohlo nabídnout nejen charterové lety, ale také pravidelné linky. Všem lidem, kteří z Karlových Varů odlétají a budou odlétat do turecké Antalye, přejeme šťastnou cestu a odpočinkovou dovolenou,“ řekl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Zdroj: Čedok, foto: Karlovarský kraj

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading