České dráhy chystají masivní obnovu vozového parku. Nové RegioPantery nahradí na Moravě jednotky řady 460

V průběhu příštího roku bude pokračovat obnova vozového parku Českých drah.

Dodávky jednotek RegioPanter od skupiny Škoda Group pak budou pokračovat také v roce 2024. České dráhy mají u Škody objednáno 110 RegioPanterů ve dvou- a třívozovém provedení. Nové vlaky RegioPanter nahradí na Moravě dosluhující elektrické jednotky řady 460 a soupravy lokomotiv s osobními vozy z 90. let.

„Nejprve ještě letos nasadíme první z dodaných jednotek v Olomouckém kraji na trati z Olomouce do Uničova a Šumperka. V průběhu celého roku 2023 pak budeme postupně uvádět do provozu další vyrobené dvou- a třívozové Pantery v Moravskoslezském a Olomouckém kraji a také na Vysočině,“ říká člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro osobní dopravu Jiří Ješeta.

Ve druhé polovině roku 2023 se předpokládá také postupné zprovoznění prvních nových motorových jednotek řady 847 od společnosti PESA. Ty budou předávány do provozu ve Středočeském, Jihočeském a Pardubickém kraji a v kraji Vysočina. Dodávky budou pokračovat v roce 2024, kdy budou dodány také na tratě Královéhradeckého kraje. Celkem je nyní objednána výroba 66 jednotek.

Nové jednotky řady 847 od společnosti PESA (foto: České dráhy)

V roce 2023 bude pokračovat také obnova elektrických lokomotiv. České dráhy chtějí během roku 2023 převzít dalších 12 moderních lokomotiv Siemens Vectron, které si pronajímají od společnost RSL. V roce 2024 plánují navýšit počet lokomotiv pronajatých od RSL na celkem 50 strojů. Zároveň se připravuje dodávka 50 elektrických lokomotiv Siemens Vectron pro rychlost 230 km/h a 20 jednotek ComfortJet. Připravuje se nákup i dalších moderních vlaků podle požadavku našich zákazníků, například se smíšeným pohonem z trakčního vedení a z baterie.

Nová jednotka RegioPanter od skupiny Škoda Group

Zdroj: České dráhy, úvodní foto: Martin Dufek / Dopraváček.eu

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading