Do německého Bonnu míří z Plzně první tramvaj Škoda ForCity Smart

První tramvaj Škoda ForCity Smart Bonn (41T) míří z plzeňského závodu Škoda do německého města Bonn.

Škoda Group zvítězila v roce 2019 v tendru na dodávku tramvají pro dopravní podnik města Bonn. Plzeňská společnost dodá do německého města celkem 26 moderních vozidel z platformy ForCity Smart. Důležitou součástí kontraktu jsou exkluzivní dodávky náhradních dílů po dobu 25 let. V rámci zakázky může zákazník využít opci na dalších až dvanáct vozidel. Celková výše kontraktu tak může dosáhnout téměř čtyř miliard CZK.

Plzeňská firma se prosadila v rámci velmi náročné soutěže. Tato zakázka potvrzuje, že tramvaje Škoda jsou schopny uspět v konkurenci největších světových firem a to i na nejnáročnějších světových trzích.

Tramvaje pro Bonn jsou moderní obousměrná tříčlánková 100% nízkopodlažní vozidla s otočnými podvozky. Komfortní provoz pak umožňuje plná adheze vozidel, která například zajišťuje spolehlivé jízdní vlastnosti i při nepříznivém počasí. Dopravce ocení nízké provozní náklady produktu z platformy Škoda ForCity Smart. Interiér vozů je navržen v duchu představ o budoucnosti tramvajové dopravy. Cestující se mohou těšit na komfortní prostorná bezbariérová vozidla, v jejichž interiéru jsou k dispozici dva velké multifunkční prostory například pro invalidní vozíky, dětské kočárky, případně jízdní kola. Nové tramvaje mají přehledný informační systém s obrazovkami a panely. V tramvajích je instalován kamerový systém, který významně přispěje k zajištění bezpečnosti provozu a zamezení vandalismu. Tramvaj je dlouhá 30 metrů a pojme 180 cestujících.

Nakládka tramvaje Škoda ForCity Smart Bonn v plzeňském závodě (foto: Škoda Group)
Nakládka tramvaje Škoda ForCity Smart Bonn v plzeňském závodě (foto: Škoda Group)

Zdroj a foto: Škoda Group

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading