V sobotu vyjíždí tradiční Brdský cyklobus, pojede zatím pouze v dubnu

V sobotu 15. dubna vyjede letos poprvé tradiční Brdský cyklobus na lince z Plzně do Příbrami a zpět.

Cyklobus pojede až na hřeben pohoří Brdy přezdívaného „malá Šumava“. Po roční odmlce se vrací ve zkušební režimu sobotních jízd během měsíce dubna. Pojede o sobotách 15. 4., 22. 4. a 29. 4. Po vyhodnocení zájmu ze strany cestujících bude případně spuštěn provoz cyklobusu i v dalším období. Provoz Brdského cyklobusu zajišťuje dopravce Z-Group bus a.s, divize ČSAD autobusy Plzeň.

Tzv. „Brdský cyklobus“ je veden po běžné autobusové lince č. 440555 z Plzně do Příbrami. Autobus s cyklovlekem jede na trase Plzeň – Starý Plzenec – Spálené Poříčí – Míšov/Brdy – Rožmitál – Příbram a obslouží tak všechny turisticky atraktivní body brdských vrcholků. Opět jsou zavedeny i spoje Příbram – Míšov a opačně.

„Od soboty mohou obyvatelé Plzeňského kraje opět využívat při svých výletech na kolech oblíbený Brdský cyklobus. Snažíme se vycházet vstříc cykloturistům v Plzeňském kraji, kterých je rok od roku více. Cyklobusy již neodmyslitelně patří k jarnímu a letnímu období, kdy lidé vyjíždí na kolech do přírody. Cyklobusy ale nejsou jenom pro cyklisty. V posledních letech s nimi jezdí i stále větší množství pěších turistů,“ sdělil ředitel divize ČSAD autobusy Plzeň autobusového dopravce Z-Group bus Václav Königsmark.

Vlek má kapacitou 27 jízdních kol, jejichž nakládku a vykládku provádí obsluha. Převážet je možné rovněž elektrokola za dodržení přepravních podmínek.

  • Z Plzně Stavební stroje vyjíždí v 7:35 hodin (z CANu v Husově ulici v 7:55) a jede přes Brdy až do Příbrami.
  • Z Příbrami jede spoj v 10:00 hodin s konečnou zastávkou Míšov.
  • Z Míšova nazpět do Příbrami jede ve 13:15 hodin.
  • Z Příbrami jede přes Brdy nazpět do Plzně v 15:30 hodin.

Uznávány jsou všechny státní slevy pro děti, studenty, seniory atd. Dopravce ČSAD autobusy Plzeň poskytuje další komerční slevy jako zpáteční jízdné se slevou 20 % či nižší jízdné při bezhotovostní platbě z čipové karty ČSAD anebo Plzeňskou kartou (sleva 15 %). Cena za přepravu jízdního kola je jednorázově bez ohledu na přepravovanou vzdálenost spoje 30 Kč.

Rezervace (nákup jízdenky) míst pro osoby je možné provádět z různých nástupních míst a pohodlně také přes internet např. z adresy www.csadplzen.cz/e-jizdenka

Jízdenku včetně místenky lze zakoupit rovněž ve všech kamenných kancelářích AMSBUS v Česku i na Slovensku. Cena místenky u tzv. elektronické jízdenky nebo u místenky z klasické prodejny je zdarma.

Dovozné za jízdní kolo se platí vždy pouze přímo u řidiče autobusu při nástupu, předprodej není možný. Cestující, kteří si zakoupí jízdenku v předprodeji, však mají automaticky rezervováno místo pro jízdní kolo v cyklovleku.

Zdroj a foto: Z-Group bus a.s.

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading