Slovenské dráhy dnes vypravují první letošní vlak do Splitu, odveze 108 cestujících

Vlak sestavený z nejmodernějších klimatizovaných vozů bude Železničná spoločnosť Slovensko vypravovat do Chorvatska 3x týdně až do října.

První cestující vyrazí do Splitu v 15:53 ​​z bratislavského hlavního nádraží. První autovlak je kapacitně obsazen cestujícími na téměř 52 % (108 cestujících), přičemž nejvíce cestujících cestuje v lůžkových vozech (54 cestujících). Autovozy odvezou 22 aut a motorek.

ZSSK vypravuje autovlaky z Bratislavy do Splitu ve spolupráci s rakouským dopravcem Österreichische Bundesbahnen (ÖBB) již třetím rokem. Pravidelné spojení cestující letos mohou využít v rozšířeném termínu, a to konkrétně od 3. května do 7. října. Navíc, EuroNight, který během minulé sezóny jezdil jen dvakrát do týdne, letos pojede až třikrát. Z bratislavského hlavního nádraží bude vyrážet každou středu, pátek a neděli v 15:53 ​​a ze Splitu zase každé pondělí, čtvrtek a v sobotu v 17:20.

Zatímco loni se autovlakem do a ze Splitu odvezlo celkem 8 796 cestujících a spolu se přepravilo 557 motorek a 444 automobilů, v současnosti je již prodáno více než 9 387 lístků.

Kapacita vlaku je 60 míst k sezení, 90 míst je k dispozici v lůžkových vozech a 60 míst v lehátkovém voze, 10 míst pro automobily z Bratislavy, 10 míst z Vídně, tedy celkem 20 míst pro přepravu automobilů, resp. motocyklů.

Jednosměrný lístek je pro zájemce k dispozici od 29,90 eur ve voze k sezení a od 69,90 eur (limitovaná nabídka Sparschiene) v pohodlném lůžkovém voze, kde je v ceně jízdného zahrnuta i plnohodnotná snídaně a drobné občerstvení během cesty.

Zdroj a foto: ZSSK

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading