Na cestující čeká od pondělí výluka vlaků na trati Olomouc – Uničov – Šumperk

Údržba trati od 19. do 26. února 2024 omezí provoz vlaků Českých drah na trati č. 290 Olomouc – Šternberk – Uničov – Šumperk.

Práce budou probíhat ve dvou fázích – od 19. do 22. února v úseku Šternberk – Uničov a následně od 23. do 26. února v úseku Uničov – Šumperk, a to vždy v denní době zhruba mezi 8. a 14. hodinou. Pro obě etapy prací jsou vydané samostatné výlukové jízdní řády, které počítají v části trasy s náhradní autobusovou dopravou.

Období od 19. do 22. února vždy od 8:30 do 14:10 hod.

Náhradní autobusová doprava bude zajištěna v úseku Šternberk – Uničov. Vzhledem k delší jízdní době po silničních komunikacích bude náhradní autobusová doprava organizována podle výlukového jízdního řádu. Místo vlaků pojede jak zrychlená linka, která nebude mezi Šternberkem a Uničovem nikde zastavovat, tak zastávková linka, která obslouží všechny stanice a zastávky. Cestující prosíme, aby věnovali pozornost upraveným časům odjezdů a přestupům na trase.

Období od 23. do 26. února vždy od 7:40 do 14:10 hod.

Náhradní autobusová doprava bude v tomto období zajištěna v úseku Uničov – Šumperk. S ohledem na delší jízdní doby po silničních komunikacích bude náhradní autobusová doprava organizována podle výlukového jízdního řádu. I v této druhé etapě bude zavedena zrychlená a zastávková linka, proto prosíme cestující, aby se předem informovali o přesných časech odjezdů.

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading