Po Velikonocích začne ve Středočeském kraji výluka na dvou železničních tratích

Výluka začne na tratích z Rakovníka do Blatna u Jesenice a také v úsecích Čerčany – Ledečko – Kácov a Ledečko – Uhlířské Janovice.

České dráhy zavedou pro cestujíc náhradní autobusovou dopravu.

Výluka na trati z Rakovníka do Blatna u Jesenice

V období od 2. dubna do 24. června 2024 jsou plánované stavební práce Správy železnic na trati č. 161 z Rakovníka do Blatna u Jesenice. České dráhy v tomto úseku nahradí všechny vlaky autobusovou linkou XS57.

Během výluky budou všechny osobní vlaky v úseku Rakovník – Blatno u Jesenice nahrazeny autobusy. Náhradní autobusy za vlaky Os 7605, 7680, 16775, 16779, 16772, 16776 pojedou do / ze Žihle, náhradní autobusy za vlaky Os 16701 a 16724 pak budou zajištěné v úseku Lubenec – Rakovník a zpět. Dráhy upozorňují, že spoje náhradní autobusové dopravy nebudou obsluhovat zastávku Kosobody.

Ve spojích náhradní autobusové dopravy nebude z kapacitních důvodů možné zajistit přepravu jízdních kol. V průběhu platnosti výlukového jízdního řádu se očekává jeho změna, a to v souvislosti se silničními uzavírkami kvůli opravám přejezdů.

Přesnou polohu zastávek náhradní dopravy je naleznete zde.

Náhradní doprava na tratích 212 Čerčany – Zruč nad Sázavou (– Světlá nad Sázavou) a 014 Kolín – Ledečko

Od 2. dubna do 31. května 2024 bude v souvislosti se stavebními pracemi Správy železnic mezi Čerčany a Kácovem obousměrně přerušen provoz vlaků Českých drah na tratích 212 v úseku Čerčany – Sázava – Český Šternberk – Kácov a 014 v úseku Sázava – Ledečko – Uhlířské Janovice (– Kolín). Až do 7. dubna 2024 bude náhradní autobusová doprava prodloužena z Uhlířských Janovic až do Kolína.

České dráhy zajistí v těchto úsecích náhradní autobusovou dopravu, která bude zajištěna po několika různých linkách:

· XR80 – rychlý spoj, v pracovní dny pojede v úseku Čerčany – Kácov a zpět, o víkendech v úseku Čerčany – Zruč nad Sázavou a zpět. V úseku Kácov – Zruč nad Sázavou pojedou souběžně vlaky,

· XS80 – zastávkový spoj v úseku Čerčany – Kácov a zpět,

· XS18 – v úseku Ledečko – Uhlířské Janovice a zpět, ve dnech 23. 3. – 7. 4. 2024 v úseku Ledečko – Kolín.

· XS81 – v úseku Uhlířské Janovice – Sázava a zpět,

· XS83 – v úseku Čerčany – Zlenice a zpět,

· XS84 – v úseku Čerčany – Samechov a zpět,

· XS85 – v úseku Samopše – Ledečko a zpět,

· XS86 – v úseku Český Šternberk – Soběšín a zpět.

Detaily včetně přesné polohy zastávek náhradní autobusové dopravy jsou ve výlukových jízdních řádech a ve schématu linek náhradní dopravy zde.

Leave a Reply

Discover more from Dopraváček

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading